Hlavní obsah

Bryant už do konce sezóny do NBA nezasáhne

Los Angeles

Kobe Bryant se už do NBA v této sezóně nevrátí. Pětatřicetiletý americký basketbalista, bez něhož slavní Los Angeles Lakers aktuálně patří k nejhorším klubům tohoto ročníku, stihl po operaci achilovky odehrát jen šest zápasů, než si poranil koleno. Od té doby je na marodce a nějakou dobu na ní ještě zůstane.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Basketbalisté Los Angeles Lakers Pau Gasol (vlevo) a Jordan Farmar jsou smutní, Kobe Bryant už v této sezóně do hry nezasáhne.

Článek

Pětinásobný šampión NBA se opětovně zranil 17. prosince v zápase s Memphisem. Lékaři objevili prasklinu v hlavici holenní kosti, s čímž měl původně pauzírovat jen šest týdnů. Léčba se však protáhla a Bryant mimo jiné přišel o svůj šestnáctý start v Utkání hvězd.

Na začátku sezóny přitom vynechal 19 zápasů po dubnové operaci přetržené achilovky. Ve středu byl s levým kolenem na dalším vyšetření u specialisty, který ho do hry nepustí. Lakers zbývá odehrát ještě 18 zápasů.

Na příští sezoóu má nejlépe placený hráč ligy Bryant ještě s Lakers smlouvu. "Tahle sezóna nestála za nic, byla plná zklamání a frustrace. I tak děkuji všem fanouškům i lidem z klubu za podporu," uvedl Bryant v prohlášení. Konec kariéry zatím neplánuje. "Těším se na přípravný kemp, snad budu v pořádku," dodal.

Reklama

Související témata: