Hlavní obsah

Zase „jen“ stříbro. V libereckém volejbale panuje zklamání po nepovedeném finále

Liberec

Velké rozpaky zavládly v táboře libereckých volejbalistů po skončení letošní klubové sezóny. Tým, který během soutěžního ročníku sbíral pozitivní výsledkové série a trpělivě se chystal na finále extraligy, zůstal nakonec pod vytouženým vrcholem. Nestačil v rozhodující fázi play off na soupeře z Českých Budějovic. „Jsme zklamaní, jinak to ani být nemůže,“ netajil trpké pocity trenér Michal Nekola.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Michal Nekola.

Článek

Dukla procházela sezónou suverénním způsobem. „V základní části extraligy jsme prohráli pouze dvakrát. Dosáhli jsme šňůry dvaatřiceti vítězných zápasů v lize a domácím poháru. Neztratili jsme se ani v evropském poháru, kde nás vyřadil silný ruský tým, který se potom dostal až do finále druhé nejvýznamnější evropské soutěže. Ale konec nám nevyšel podle představ," uvědomoval si

Nekola selhání po prohře 1:4 v extraligové finálové sérii. „První zápas jsme přitom vyhráli 3:0. Zbývající duely pak byly o individuálních chybách, o dobrém servisu a dalších herních činnostech. Bohužel se na nás chybičky nabalovaly, zatímco soupeř byl jistější a ve své hře stabilnější, což zákonitě rozhodlo," analyzoval liberecký kouč.

A sportovně uznal kvality protivníka. „Tím, že jsme se utápěli ve vlastních nedostatcích, působily Budějovice kompaktnějším dojmem. Prostě jejich hráči byli lepší, takže vyhráli zaslouženě. Jsme naštvaní, že nám to nevyšlo, ale takový je sport," zachoval objektivní pohled Nekola, který na lavičce Dukly absolvoval už pět sezón v řadě.

O složení kádru pro příští sezónu nechtěl spekulovat

„Tři stříbra, jeden bronz a jedno šesté místo," vypočítal svou bilanci. „Někdo mi říkal, že to zlato je pro nás asi prokletím. Vím, že Liberec na titul čeká od roku 2003 a od té doby byl už šestkrát ve finále - a nikdy neslavil první místo. Jsem přesvědčen, že pokaždé se pro úspěch dělalo maximum. Letos jsme změnili přípravu, aby směřovala k finále, ale prostě to nestačilo. I volejbal je vrtkavý. Vezměte si Ostravu. Loni šla do play-off z pátého místa a senzačně vyhrála titul. A nyní skončila zase „jen" pátá. Sport je nevyzpytatelným fenoménem. Tenista Ivan Lendl byl svého času nejlepším hráčem na světě, přesto se mu nepoštěstilo vyhrát Wimbledon," rozjímal Nekola, který nechce polemizovat o složení libereckého kádru pro příští sezónu.

„To je spíš téma pro ředitele klubu, který bude s hráči jednat o smlouvách," zakončil trenér „věčně" stříbrného volejbalového celku.

Reklama

Související témata: