Hlavní obsah

San Antonio - Dallas 119:96 Stav série 4:3Brooklyn a San Antonio postoupily do 2. kola play off NBA

Toronto

Basketbalisté Brooklynu a San Antonia doplnili složení semifinálových dvojic konferencí NBA. Brooklyn prošel do 2. kola play off po těsné výhře 104:103 nad domácím Torontem a bude hrát s Miami, postup v rozhodujícím sedmém utkání vybojovalo i San Antonio, které porazilo Dallas 119:96 a čeká ho série s Portlandem.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Argentinec Manu Ginobili (20) ze San Antonia Spurs je faulovaný Waynem Ellingtonem z Dallasu Mavericks.

Článek

Nets poprvé v klubové historii zvítězili v zápase číslo sedm a jejich trenér Jason Kidd se stal prvním trenérem v historii NBA, který ve své premiérové sezóně uspěl v sedmém utkání play off.

O postupu se rozhodovalo v posledních sekundách. Osm vteřin před koncem Nets vedli 104:103 a vyhazovali z autu. Přihrávku Shauna Livingstona ale vystihl domácí Terrence Ross, a tak si mohli domácí vzít oddechový čas a pokusit se o zvrat. Míč si vzal Kyle Lowry, jenž se rozhodl pro obtížný nájezd mezi několik hráčů a jeho zoufalý pokus v poslední vteřině zablokoval Paul Pierce.

"Venku v sedmém zápase hrajete o život. Nehrál jsem moc dobrý zápas v ofenzivě, měl jsem problémy s fauly. Někdy musíte najít jinou cestu, jak pomoci svému týmu k výhře," řekl Pierce.

Nets vedl s 26 body Joe Johnson, který v poslední čtvrtině nastřílel 11 bodů v řadě. Náhradník Marcus Thornton přispěl 17 body, stejný počet přitom zaznamenal ve všech předchozích zápasech série dohromady. Torontu nestačilo 28 bodů Lowryho, v závěru Raptorům chyběl vyfaulovaný Amir Johnson, jenž za 22 minut na hřišti stihl 20 bodů a 10 doskoků.

Spurs táhli Parker a Ginobili

Hráči San Antonia přistoupili k sedmému zápasu nekompromisně a během první půle si proti Dallasu vypracovali náskok až 29 bodů. Mavericks ve třetí části rozdíl stáhli na 14 bodů, ale víc jim výborně hrající domácí nedovolili. Spurs stříleli z pole s úspěšností 57 procent, hvězdou zápasu byl Tony Parker s 32 body. Manu Ginobili přidal 20 bodů za 23 minut. Zkušené trio domácích Parker, Ginobili a Tim Duncan dohromady trefilo 23 z 34 střel. Dallas vedl s 22 body Dirk Nowitzki.

"Srazila nás přílivová vlna. Oni dnes odehráli svůj nejlepší zápas. Jsou nejlepší z nejlepších a jsou skvělí už dlouhou dobu. Očividně mají velkou šanci na titul," poklonil se soupeři trenér Dallasu Rick Carlisle.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 7. zápas:
Toronto - Brooklyn 103:104 (konečný stav série 3:4).
Semifinále Východní konference:
Indiana - Washington
Miami - Brooklyn
Západní konference - 7. zápas:
San Antonio - Dallas 119:96 (konečný stav série 4:3).
Semifinále Západní konference:
San Antonio - Portland
Oklahoma City - Los Angeles Clippers

Reklama