Hlavní obsah

Házenkářky Slavie rozdrtily Most a jediná výhra je dělí od titulu

Praha

Házenkářky Slavie dělí jediná výhra od toho, aby po čtyřech letech získaly domácí titul. Pražanky využily i v druhém finále českého play off interligy proti Mostu výhodu domácího prostředí a po nečekaně vysoké výhře 30:20 vedou v sérii hrané na tři vítězné duely 2:0. Slávistky mohou rozhodnout v třetím utkání příští pondělí na severu Čech.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Finále českého play off interligy házenkářek. Zleva Petra Vítková z Mostu, Monika Rajnochová ze Slavie a Kateřina Dvořáková z Mostu.

Článek

Zatímco pondělní duel musely rozhodnout až sedmimetrové hody, v úterý se v Edenu žádné drama nekonalo. Obhájkyně titulu z Mostu od začátku tahaly za kratší konec. V utkání ani jednou nevedly a krok s domácím celkem držely jen prvních dvacet minut.

Na konci první půle potkal Severočešky velký ofenzivní útlum a slávistky díky pěti trefám za sebou odcházely do kabin s pohodlným náskokem 14:7.

Do mostecké branky se postavila po pauze Bezpalcová, ale rozjeté Pražanky se už nenechaly zbrzdit. Naopak Kordovská brzy po změně stran zvýšila už na rozdíl devíti gólů a bylo rozhodnuto. Závěr si slávistky vychutnaly v exhibičním tempu a Most musel překousnout jednu z nejvyšších porážek za poslední sezóny.

Finále českého play off interligy házenkářek - 2. zápas:
Slavia Praha - Baník Most 30:20 (14:7)
Nejvíce branek: Knedlíková 7, Kutlvašrová 6, Rajnohová 5 - Martinková 5, Beňušková 5/1, Růčková 3/2. Rozhodčí: Hájek, Macho. Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/2. Vyloučení: 2:3. Diváci: 450. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: