Hlavní obsah

Skvělé finále ligy házenkářek dává pořád naději Slavii i Mostu. Oba týmy si věří

Praha/Most

Jen uznání, obdiv a superlativa ze všech stran doprovázejí skvělé vyvrcholení interligy házenkářek. Ve finále českého play off mezi pražskou Slavií a Baníkem Most rozhodne o prestižním titulu až pátý zápas, který se za stavu 2:2 v sérii odehraje v sobotu v poledne v Praze. Oba týmy cítí rovnocennou šanci. Pro domácí Slavii hovoří výhoda vlastního prostředí, ale mostecké házenkářky jsou v euforii poté, co po vynikajících výkonech dokázaly odvrátit už dva pomyslné mečboly soupeřek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráčka Slavie Monika Rajnohová (vlevo) a Hana Martinková z Mostu v utkání finálové série.

Článek

Na tvářích Pražanek bylo po čtvrtém duelu znát zklamání z toho, že se jim v bouřlivém prostředí mostecké haly nepodařilo finálové drama ukončit ve svůj prospěch. „Zní to jako klišé, ale tentokrát je opravdu na místě: vyhrál o malinký kousíček šťastnější tým," konstatovala brankářka Petra Kudláčková.

„Prohra ve chvíli, kdy jsme měly titul na dosah, je krutá. Vedly jsme o dva góly a věřila jsem, že náskok můžeme navyšovat, nebo aspoň urvat co nejtěsnější vítězství. Postihlo nás ale vyloučení ve špatnou dobu. Na červenou kartu bych to úplně neviděla, přesto jsme dostaly dvouminutový trest," rekapitulovala Kudláčková, která zároveň uznala kvality soupeřek.

Slavia spoléhá na domácí prostředí

„Most dokázal vůlí před svými diváky takřka nemožné a je stále ve hře o titul. Ale v pátém zápase už půjde opravdu o všechno. Jsme na to připravené. Nikdo se nebude šetřit a doma spoléháme na známé prostředí. Ale nemusí to být jednoznačná výhoda. Tím, že Mostečanky hrají venku, nebudou pod tlakem a mohou hrát relativně v klidu," soudila brankářka.

Klíčovou hráčkou Baníku Most je Petra Růčková. I přes únavu z dosavadního průběhu série si zachovává energii, plynoucí z toho, že Severočešky pořád reálně myslí na obhajobu titulu. „Bezprostředně po čtvrtém utkání jsme byly nesmírně vyčerpané, ale síly určitě najdeme. Máme dva dny na regeneraci. Moc nás zvedl fakt, že jsme zvládly stěžejní zápas, jehož výsledek visel doslova na vlásku. A dobře to dopadlo," naznačila úsměv házenkářka, která bitvy se Slavií bere jako událost sezóny.

„Navzájem se dobře známe, finále je ojedinělé a soustřeďujeme se jen na hru, ostatní pocity jdou stranou. Jsme na pozitivní vlně a očekáváme, že za námi přijedou i naši skvělí fanoušci.  I pro ně chceme vyhrát titul, abychom ke startům v evropských pohárech přidaly letos i domácí trofej," pohlédla Růčková k sobotnímu šlágru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články