Hlavní obsah

San Antonio - Miami 96:98Stav série 1:1 Miami vyhrálo v San Antoniu o dva body, finále NBA je vyrovnané

San Antonio

Basketbalisté Miami dokázali zvítězit na hřišti San Antonia 98:96 a vyrovnali stav finálové série play off NBA na 1:1. LeBron James přispěl k výhře šampionů zámořské soutěže z posledních dvou let 35 body a 10 doskoky.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Spokojený útočník Miami Heat LeBron James.

Článek

Na rozdíl od prvního utkání tentokrát v hale San Antonia fungovala klimatizace, takže hráči a diváci nebyli vystaveni nesnesitelnému horku. Domácím se povedlo začít v rytmu, v jakém končili úvodní finále. Spurs trefili deset z prvních 15 střel a v úvodu druhé čtvrtiny vedli už o 11 bodů. Poté se ale probudil James, který minulý zápas nedohrál kvůli křečím, a v poločase bylo vyrovnáno 43:43.

Aby se uvolnil a nepotkal ho stejný osud v neděli, vyrazil James ráno před utkáním v hotelu na lekci jógy. "Byli jsme tam čtyři a malé dítě. Tomu se ale moc nechtělo," uvedl.

Třetí čtvrtina nabídla ofenzivní podívanou, v níž zvítězili domácí 35:34. Před polovinou poslední části se za stavu 87:85 odehrála zajímavá situace, když byl rozehrávači Miami Mariu Chalmersovi odpískán útočný nesportovní faul na Tonyho Parkera. Francouzský reprezentant ale minul oba trestné hody. Domácím zůstalo držení míče, Tim Duncan byl faulován při střelbě, ale také neproměnil ani jeden trestný hod.

Ginobili už jen skóre korigoval

Miami poslal definitivně do vedení Chris Bosh trojkou po asistenci LeBrona Jamese 78 vteřin před koncem. San Antoniu se nedařilo kloudně zakončit a hosté si pojistili vedení trestným hodem Jamese a košem Dwyanea Wadea devět vteřin před koncem. Za Spurs už jen korigoval v poslední vteřině trojkou Manu Ginobili.

Nejlepším hráčem utkání byl LeBron James, který nasbíral 35 bodů (střelba 22/14) a 10 doskoků. "Je to hodně dobrý hráč. Můžete ho zkusit zdvojit, ale jsem si jistý, že pak dokáže najít volného hráče," řekl o lídrovi Miami trenér San Antonia Gregg Popovich. "Neuvěřitelným způsobem dokázal mít prsty během zápasu všude možně," chválil svého svěřence kouč Miami Erik Spoelstra.

Domácí vedl s 21 body Tony Parker, 19 bodů přidal Manu Ginobili a Tim Duncan nasbíral 18 bodů a 15 doskoků. Spurs stříleli s úspěšností jen 44 procentní, zatímco hosté se dostali na 53 procent. "Nehráli jsme jako tým. Zkoušeli jsme to individuálně a na to nemáme," řekl Popovich.

Finálová série se přesouvá do Miami, kde se v noci na středu odehraje třetí zápas.

Finále play off NBA - 2. zápas:
San Antonio - Miami 96:98 (26:19, 43:43, 78:77)
Nejvíce bodů: Parker 21, Ginobili 19, Duncan 18 - James 35, Bosh 18, Wade a Lewis po 14. Fauly: 20:20. Trestné hody: 20/12 - 21/16. Trojky: 12:8. Diváci: 18.581. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: