Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - Bednarczuková, De Freitasová 2:0Kolocová a Sluková vyhrály na grandslamu v Moskvě skupinu

Moskva

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vyhrály na grandslamu Světového okruhu v Moskvě i třetí zápas, ovládly skupinu E a skončí nejhůře deváté. České hráčky v chladu a dešti porazily v přímém boji o prvenství ve skupině páté nasazené Agathu Bednarczukovou a Seixas de Freitasovou z Brazílie po setech 21:16 a 23:21.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková.

Článek

Zápas přinesl vyrovnanou bitvu, v níž měly Kolocová se Slukovou v každém setu mírný náskok. V druhé sadě rozhodla až napínavá koncovka, kterou Češky zvládly lépe. "Hrát s Brazilkami je vždy velice náročné. Jsou na tom výborně technicky, fyzicky a navíc jsou velmi zkušené, takže je potřeba proti nim podat téměř bezchybný a odvážný výkon, což se nám dnes podařilo. Vítězství si velmi ceníme, protože je to tým, který má nejednu medaili," napsaly Kolocová a Sluková ČTK.

"Další výsledek v desítce je doma," radovaly se na sociálních sítích. Letos skončily na grandslamu deváté i v Šanghaji. Pak vyhrály menší turnaj v Rakousku, ovládly Český pohár, premiérově turnaj kategorie Open Světového okruhu v Praze a na mistrovství Evropy v Cagliari byly páté.

Další české beachvolejbalistky Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou prohrály se Švýcarkami Nadine Zumkehrovou a Joanu Heidrichovou 1:2 na sety a po třech porážkách ve skupině B obsadily dělené 25. místo.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Moskvě - grandslam:
Ženy - skupina E:
Kolocová, Sluková (12-ČR) - Bednarczuková, De Freitasová (5-Braz.) 2:0 (16, 21).
Skupina B:
Zumkehrová, Heidrichová (18-Švýc.) - Bonnerová, Hermannová (31-ČR) 2:1 (20, -12, 13).

Reklama