Hlavní obsah

Musíme se vrátit zpátky na zem, říká kouč volejbalistů Šmejkal po prohrách s Nizozemskem

Chomutov

Pouze jeden bod vytěžili čeští volejbaloví reprezentanti z dvojutkání Světové ligy s Nizozemskem v chomutovské SD Areně. Po páteční porážce 2:3 podlehli v sobotu 1:3, což znamená, že do odvetné části základní skupiny prestižní soutěže půjdou až ze třetí příčky průběžné tabulky.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Čeští volejbalisté (zleva) Adam Bartoš, Radek Mach a Michal Kriško se snaží zablokovat smeč Nizozemce Robina Overbeeka při utkání Světové ligy.

Článek

„Z přístupu hráčů jakoby vymizel hlad po uhrání každého míče. Tým se trošku uspokojil předešlými dobrými výsledky a tím, jak to doposud vycházelo," uvedl trenér Zdeněk Šmejkal. „Zjistili jsme, že ne všechno půjde samo. Po Chomutovu se vracíme zpátky na zem. A teď je nutné začít pracovat, abychom se zvedli a dostali znovu do pohody. Je to i v hlavách. Kluci musí udělat trošku víc, než co odváděli v poslední době. Pak bude postup pořád reálný," tvrdil kouč.

Současně litoval, že družstvo postihla marodka. „Chyběli nám Baránek a Linz, tedy tahouni z předchozích zápasů. Snad budou v pořádku už pro nejbližší pokračování seriálu v Koreji," zamyslel se Šmejkal.

Nizozemci byli agresivnější i odvážnější

„Nizozemci mají k dispozici dvě vyrovnané šestky. I díky tomu byli agresivnější a odvážnější. V tabulce nám utekli o tři body. Jsme trochu v minusu," konstatoval blokař Jakub Veselý. Přiznal, že na českém výběru se už projevuje útlum z náročného programu. „ Hrajeme naplno už od kvalifikace o postup mistrovství Evropy a možná jsme v Chomutově dojeli na zápasovou únavu. Nominace hráčů ze širšího kádru na jednotlivá dvojutkání se sice mění, ale ne vždy se obměna podaří," mínil Veselý.

Poprvé si ve Světové lize zahrál Tomáš Hýský. „S Nizozemci jsem se naposledy potkal před dvěma lety v Evropské lize. V Chomutově nehráli tak dobře jako tenkrát, kdy jsme od nich dostali dvakrát 0:3, i když jsme měli v sestavě Davida Konečného, Štokra a Ticháčka. Sebekriticky uznávám, že se mi odveta nepovedla, udělal jsem čtyři chyby. Celkově jsme byli horší na servisu, oni do toho řezali a zatlačili nás do vysokých míčů," líčil volejbalista, který po extraligové sezóně skončil v Dukle Liberec. „Momentálně jsem bez klubového angažmá. Mám namířeno do zahraničí, ale nechci to zakřiknout. Každopádně se soustřeďuji jen a reprezentaci," dodal Hýský na chomutovské palubovce.

Reklama