Hlavní obsah

Nejdřív tvrdě zapíral, teď se baseballista Rodriguez přiznal k dopingu

New York

Slavný baseballista Alex Rodriguez z New York Yankees federálním agentům přiznal, že v minulých letech užíval zakázané látky zvyšující výkonnost. Nejlépe placený hráč MLB přitom označoval své nařčení z dopingu za hon na čarodějnice a původně chtěl bojovat u soudu proti svému distanci na 162 zápasů, který mu vedení ligy udělilo loni v srpnu.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Baseballista New Yorku Yankees Alex Rodriguez se přiznal k dopingu.

Článek

Rodriguez se podle listu Miami Herald přiznal k užívání dopingu v letech 2010 až 2012 letos v lednu. Na oplátku měl od federálních agentů slíbenou imunitu v rozsáhlém skandálu kolem laboratoře Biogenesis of America.

Deník má k dispozici patnáctistránkovou zprávu. V ní třetí metař Yankees například uvádí, že si píchal růstový hormon HGH do břicha a že za doping utrácel zhruba 12 000 dolarů (267 tisíc korun) měsíčně. Od šéfa kliniky Anthonyho Boshe navíc Rodriguez dostával informace, jak projít antidopingovým testováním MLB.

Trojnásobný nejlepší hráč ligy a její šampión z roku 2009 už před šesti lety přiznal, že zakázané látky užíval již v letech 2001-03 během působení v Texasu. Jakékoli další porušování antidopingových pravidel však od té doby popíral.

Přesto Rodrigueze vedení soutěže loni suspendovalo na rekordních 211 zápasů, tento trest později arbitráž snížila na 162 utkání. Slavný hráč se hodlal bránit proti distanci u soudu, v únoru však trest přijal.

Devětatřicetiletý Rodriguez tak nehrál celou letošní sezónu a přišel o 25 miliónů dolarů ze smlouvy, kterou má v Yankees až do roku 2017. Díky ní by si měl vydělat ještě 64 miliónů.

Reklama