Hlavní obsah

Basketbalistky křepčily v ankarském baru až do rána

Krvavé oči od nevyspání, na krku zlaté medaile. Tak vypadaly v pondělí v sedm hodin ráno při nástupu do autobusu u hotelu Dedeman v Ankaře před cestou domů české basketbalistky, které o deset hodin dříve převzaly poprvé v historii zlaté medaile za triumf na mistrovství Evropy.

Článek

Vítězný tanec po skončení dramatického finále s Ruskem protáhly reprezentantky až do časných ranních hodin. Po večeři odjely společně se dvěma tureckými průvodci do ankarského baru Newcastle. Po příchodu vysokých českých krasavic přeplněná restaurace v anglickém stylu na chvíli strnula a poté hráčky přivítala potleskem. Místní návštěvníci baru sice začali skandovat "Turkish, Turkish", čerstvé mistryně Evropy jim však pohotově odpověděly pokřikem "Czech, Czech".

Po úvodním přípitku třetinkovým pivem vyprovokoval lékař výpravy Vladimír Vrba společnost k lidové písni spojené s povinnou konzumací alkoholu. V rytmu tureckých melodií se basketbalistky nechaly strhnout i k tanečním kreacím. Na parketu se objevily navzdory zranění také Jana Veselá a Ivana Večeřová.

Dva Turci předvedli basketbalistkám taneček na stole, který zanedlouho zopakovaly i Zuzana Klimešová s Irenou Boreckou. Oslava nabírala na obrátkách a došlo i na píseň We are the champions. S poklidným úsměvem ruch pozorovali od stolu trenéři Jan Bobrovský a Lubor Blažek.

Okolo čtvrté ráno se bar postupně vyprázdnil a k přechodnému domovu vyrazily i zlaté basketbalistky. Z přemíry alkoholu se udělalo špatně oběma tureckým průvodcům, na což doplatili oba trenéři sedící v autobuse před nimi. "Musel jsem se hned po příjezdu do hotelu vykoupat. Naštěstí jsem měl v kufru ještě čisté tričko," glosoval s humorem závěr oslav trenér Blažek.

Reklama

Související témata: