Hlavní obsah

Do belgického play off jde česko-slovenská dvojka z prvního místa

Po skončení základní části belgické volejbalové ligy obsadil tým Dauphines ze Charleroi první místo. V něm od této sezóny působí i česká volejbalistka Barbora Purchartová. Do play off tak tým pod vedením trenéra španělské reprezentace Pascuala Saurina a slovenské kapitánky Martiny Nosekové postupuje jako favorit s velkými šancemi na získání titulu belgického mistra.

Foto: Archiv Barbory Purchartové

Barbora Purchartová (vlevo) a Martina Noseková.

Článek

„S Martinou spolupracujeme jako za starých časů, říkají," pochvaluje si Bára Purchartová. „Tradiční česko-slovenská spolupráce - tady v kombinaci blokařka/smečařka - funguje pod tlakem obzvlášť dobře. Spolu tvoříme o něco klidnější protiváhu temperamentnějším španělským spoluhráčkám v týmu," dodává.

Poslední zápas základní části proti Asterixu Kieldrecht po prvních dvou vítězných setech nakonec tým Dauphines sice prohrál 3:2, ale přesto si vedení pro vstup do play off udržel.

„Svým holkám prostě věřím," říká Marc Wauters, prezident klubu Dauphines Charleroi. „Když zabojují, máme určitě reálnou šanci na titul."

Barbora Purchartová (22) hraje volejbal od svých 13 let, je odchovankyní SK Slavia Praha. S bavorským týmem Allgäu Team Sonthofen, ve kterém v roce 2011 podepsala svou první profesionální smlouvu, dvakrát dosáhla na 3. místo v 2. bundeslize a na postup do osmifinále německého poháru. V sezóně 2013/14 přestoupila do belgické ligy v dresu VO Sodraep Farciennes, v říjnu loňského roku pak zahájila novou sezónu v týmu Dauphines ze Charleroi.

Reklama