Hlavní obsah

Házenkářky Mostu obhájily pohár, Slavii porazily o jedenáct gólů

Házenkářky Baníku Most obhájily Český pohár, získaly ho podruhé v historii. Úřadující mistryně porazily ve finále v domácím prostředí pražskou Slavii vysoko 30:19.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Házenkářky Mostu slaví vítězství v Českém poháru.

Článek
Fotogalerie

"Zpočátku se Slavia s námi držela, ale nám se dařilo si postupně budovat náskok. Ve druhé půli jsme potom hned na začátku Slavii odskočili, což bylo zlomové, pak už jsme utkání dohráli v naprosté pohodě," řekl trenér Baníku Ľuboš Hudák.

Slávistky v úvodu vedly 2:0, domácí celek poprvé skóroval až v šesté minutě ze sedmimetrového hodu, ale zanedlouho si už sám vytvářel náskok. V poločase vedl Most o tři branky a vyšel mu i nástup do druhé půle, kdy dal za šest minut šest gólů.

Za stavu 12:18 zkusil pražský tým přibrzdit rozjeté Severočešky oddechovým časem, ale přílišný efekt to nemělo. Z rychlých protiútoků se často prosazovala Súkenníková, na druhé straně se naopak rozchytala k velkému výkonu Müllnerová a mostecký náskok vystoupal až na dvoucifernou hodnotu.

Trenér Slavie Richard Řezáč pochválil své hráčky za první poločas. "Ten byl z naší strany docela podařený, bohužel v úvodu druhé půle jsme si nechali soupeře utéct, což byl rozhodující moment utkání. Neproměňovali jsme šance a to nás připravilo ve finále i o lepší výsledek," řekl.

Házenkářky Slavie získaly Český pohár devětkrát, naposledy v sezóně 2012/13. Oba týmy teď čeká semifinále ligového play off, v němž Slavia nastoupí proti Porubě a Most proti Olomouci.

Český pohár házenkářek - finále:
Most - Slavia Praha 30:19 (12:9)
Nejlepší střelkyně: Súkenníková 8, Ryšánková 5, Borovská 3/2, Szarková 3/1, Weisenbilderová 3 - Keclíková 9/5, Rezlerová, Rajnohová a Jonášová po 2, Pokorná 2/2. Rozhodčí: Horáček, Nováček. Sedmimetrové hody: 3/3 - 7/7. Vyloučení: 4:3. Diváci: 850

Reklama

Související témata: