Hlavní obsah

Washington - Atlanta 103:101 Stav série 2:1Golden State i Atlanta v play off NBA prohrávají

New York

Nejlepší týmy jednotlivých konferencí v základní části NBA Golden State a Atlanta prohrávají ve druhém kole play off shodně 1:2 na zápasy. Vítězové dlouhodobé části Warriors v sobotu podlehli domácímu Memphisu 89:99, Hawks po koši v poslední sekundě zůstali poraženi ve Washingtonu 101:103.

Foto: Curtis Compton, ČTK/AP

Paul Pierce (na zemi) rozhodl o těsné výhře Washingtonu Wizards nad Atlantou.

Článek

Wizards i bez zraněné největší hvězdy Johna Walla vedli nad Atlantou až o 21 bodů necelých deset minut před koncem, ale pak se soupeř vrátil do zápasu šňůrou 17 bodů a nakonec Mike Muscala čtrnáct sekund před koncem trojkou vyrovnal. Koncovku na sebe ale vzal Paul Pierce, nejzkušenější hráč na hřišti proměnil těžkou střelou z odskoku o desku.

"O desku jsem střílel schválně, i když si většinou takovéhle střely schovávám až na pozdější kola play off. Ještě pořád to vstřebávám, protože vím, že tolik takových střel už nedám. Hlavně jsem se snažil, aby už neměli čas na odpověď, a to vyšlo. A to, že (rozehrávač soupeře Dennis) Schröder říká, že to bylo štěstí? Je to mladý kluk, tak mě asi neviděl v televizi posledních sedmnáct let v NBA," řekl s úsměvem hvězdný Pierce.

Sedmatřicetiletý hrdina zápasu nastřílel 13 bodů, o čtyři více dali Nene, Bradley Beal a Otto Porter. V dresu Atlanty měli po 18 bodech rozehrávači Jeff Teague a Schröder.

Hráči Golden State znovu neuspěli

Memphis trápil Golden State tvrdou obranou, kterou výrazně snížil úspěšnost střelby soupeře a donutil ho i do necharakteristických ztrát. Warriors zahodili sedmnáct míčů, proměnili jen šest trojek a minuli i devět trestných hodů. V poslední čtvrtině sice stáhli devatenáctibodovou ztrátu až na rozdíl čtyř bodů, ale Memphis si koncovku pohlídal.

"Učíme se. Je to součást procesu. Všechny silné týmy si prošly spoustou problémů v play off. Abychom se zlepšili, tak musíme prohrát i takové utkání jako dnes," řekl trenér Golden State Steve Kerr.

"Musím hrát výrazně lépe, pokud chceme vyhrát, hlavně venku. Mám na sebe velké nároky a těch jsem zatím nedosáhl. Těším se na čtvrtý zápas a vím, že předvedeme lepší výkon," řekl Stephen Curry, nejužitečnější hráč základní části NBA. Sice nastřílel 23 bodů, ale z pole se trápil a trefil jen dvě z deseti trojek. Klay Thompson přidal 20 bodů. Grizzlies střelecky táhl s 22 body Zach Randolph, Marc Gasol přidal 21 bodů.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Washington - Atlanta 103:101 (stav série 2:1)
Západní konference - 3. zápas:
Memphis - Golden State 99:89 (stav série 2:1)

Reklama