Hlavní obsah

Volejbalisté Kladna prohráli s Pireem a zůstanou poslední

ATÉNY

Šesté vystoupení volejbalistů Kladna v Lize mistrů skončilo další porážkou, a to na půdě řeckého Olympiakosu Pireus v poměru 0:3. Český celek tak má před posledními dvěma zápasy jistotu, že ve skupině B obsadí poslední pátou příčku a neudrží pro svou zemi účastnické místo pro další ročník elitní evropské soutěže.

Článek

Kladnu vůbec nevyšel první set, hned od začátku nabralo bodovou ztrátu a teprve po změně stran dokázalo se soupeřem srovnat krok. Další dva sety měly prakticky stejný průběh, v jeho prostřední pasáži však Češi vyrobili pár chyb a Pireu se povedla čtyřbodová šňůra.

"Ve druhém setu byl stav vyrovnaný ještě 12:12, ve třetím jsme se drželi do 16:16. Uprostřed obou setů nám to ale uteklo, jinak byla hra vyrovnaná," řekl ČTK trenér Jan Svoboda, který věřil, že jeho tým by mohl proti Olympiakosu získat stejně jako v domácím prostředí alespoň jeden set.

V aténském přístavu měl Svoboda k dispozici jen dva smečaře Ogurčáka s Januškem a navíc si ve středu na tréninku poranil kotník třetí blokař Novák. "Čekal jsem, že uhrajeme víc. Řekové jsou nejslabším týmem skupiny," dodal kladenský kouč.

Olympiakos Pireus - volleyball.cz Kladno 3:0 (16, 21, 21)
Rozhodčí: Tufektchijev (Bulh.), Ilbeyli (Tur.). Čas: 75 min. Diváci: 300.
Sestava Kladna: Skladaný, Rybníček, Pakosta, Holubec, Janušek, Ogurčák, libero Polanský - Fortuník, Fokt.
Tabulka skupiny B:
1. Tours65117:911
2. Pireus73413:1510
3. Dynamo Moskva54114:79
4. Friedrichshafen63314:119
5. Kladno6062:186

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články