Hlavní obsah

Avizovaná výměna připravila Sacramento o Stojakoviče

NEW YORK

Očekávaná výměna Rona Artesta z Indiany do Sacramenta se v úterý neuskutečnila, ale výkon hráčů Sacramenta ovlivnila. Chyběl jim totiž zkušený Srb Peja Stojakovič, který na protest proti chystanému transferu zůstal v hotelu a proti Philadelphii nenastoupil. Kings prohráli 103:109.

Článek

Stojakovič měl putovat za bouřliváka a vynikajícího obránce Artesta do Indiany, ale když se o tom dozvěděl, nechal mužstvo na holičkách. "Z celého toho zmatku bylo nejhorší, že Peja nehrál. Nikdo doteď neví, o co vlastně jde," řekl novinářům Mike Bibby, který se vzepjal k nejlepšímu výkonu v sezoně a dal 44 bodů.

Bibby se zřejmě chtěl vytáhnout před svým otcem Henrym, který je asistentem Sixers. O tři body méně nasbíral kanonýr Philadelphie Allen Iverson a jeho tým se po třetí výhře za sebou dostal v polovině sezony nad padesátiprocentní úspěšnost. Artest údajně do Sacramenta nechce

Artest za Indianu nehraje už od prosince; od chvíle, co veřejně požádal o výměnu do jiného klubu. Indiana se v Clevelandu vzmohla jen na 66 bodů a prohrála rozdílem třiceti. Navíc přišla o znovu zraněného Jermaina O'Neala.

"Už od začátku sezony máme hroznou smůlu. Snad nebude nutná operace," řekl O'Neal, který si v poslední čtvrtině poranil tříslo. Nejlepší střelec Clevelandu LeBron James přispěl k vítězství 23 body.

Co bude s jedním z nejlepších obranářů NBA Artestem, nikdo neví. Podle televize ESPN výměna ztroskotala na tom, že Artest funkcionářům Sacramenta řekl, že za klub hrát nechce. "Transfer se neuskutečnil a další komentáře k tomu nebudeme poskytovat," odbyl novináře prezident Indiany Donnie Walsh.

S mužstvem Detroitu se vrátil do svého bývalého působiště Minnesoty trenér Flip Saunders a jeho současní svěřenci jej potěšili vítězstvím o 24 bodů. "Je to skutečně špičkový tým. V druhém poločase jsme viděli budoucí šampiony," prorokoval kouč Minnesoty Dwane Casey.

Úřadující mistři ze San Antonia se rovněž nenechali zahanbit a podobně suverénně se vypořádali s Charlotte.

Cleveland - Indiana 96:66
Orlando - Phoenix 111:102
Philadelphia - Sacramento 109:103
Miami - Memphis 94:82
Minnesota - Detroit 83:107
San Antonio - Charlotte 104:76

Reklama