Hlavní obsah

"Zlý muž" NBA Artest byl vyměněn z Indiany do Sacramenta

INDIANAPOLIS

Americký basketbalista Ron Artest se ve středu stal hráčem Sacramenta, do jeho dosavadního týmu Indiany putoval opačným směrem Predrag Stojakovič. Kluby tak uzavřely měsíc trvající spekulace o transferu, proti němuž se Artest před měsícem důrazně postavil a klub ho za to vyřadil ze soupisky. Nyní prý už podle představitelů Pacers názor změnil.

Článek

Artest, jeden z nejlépe bránících hráčů v lize, má v NBA pověst bouřliváka a zlého muže, kterou umocnil v minulé sezóně při bitce s fanoušky Detroitu. Dostal tehdy trest do konce sezóny a distanc na 73 zápasů a play-off byl největším trestem v historii ligy. Během kariéry v Indianě si vysloužil i další sankce za kopnutí míče do hlediště, zničení televizní kamery či opakované hádky s trenérem Miami Patem Rileym.

"Jsme hazardéři, tak jsme to zkusili," uvedl spoluvlastník Kings Gavin Maloof, který v Sacramentu rovněž provozuje kasino. "Čekáme, že se to vyplatí, jinak bychom do toho nešli," řekl.

Stojakovič by měl být se svými střeleckými schopnostmi náhradou za Reggieho Millera, který po minulé sezóně ukončil v týmu Pacers kariéru. Trojnásobný účastník Utkání hvězd drží v sezóně průměr 16,5 bodu na zápas a je to jeho nejhorší ročník v kariéře.

Reklama