Hlavní obsah

Houstonu nepomohl ani návrat Jao Minga po zranění

NEW YORK

Ani návrat čínského basketbalisty Jao Minga do sestavy nepomohl pozvednout basketbalisty Houstonu z mizérie posledních týdnů. Obrovitý pivot se na hřišti představil poprvé po pauze zaviněné operací palce na noze, která se protáhla na 21 zápasů, Rockets ale od pondělní porážky 77:86 s Memphisem nezachránil. Houston prohrál třetí zápas za sebou, z posledních čtrnácti utkání zvítězil jen ve třech.

Článek

Jao Ming si připsal patnáct bodů a osm doskočených míčů. Jeho spoluhráč Tracy McGrady byl s 23 body nejlepším střelcem zápasu, na kolektivní výkon soupeře to ale nestačilo. "Je dobré, že zase máme skoro všechny kluky zdravé," řekl McGrady. "Teď se musíme soustředit na to, že na hřiště nastupujeme jako tým. Musíme se jako tým zlepšit v útoku i v obraně," dodal.

Basketbalisté Milwaukee ztratili v poslední čtvrtině nadějně rozehraný zápas s New Orleansem a nakonec soupeři podlehli 93:94. O výhře domácích rozhodl úspěšným pokusem se závěrečnou sirénou David West. V hostujícím týmu odehrál 13 minut český reprezentant Jiří Welsch, ani jeden z jeho dvou střeleckých pokusů z pole však v koši neskončil. Do statistik si zapsal jen dva doskočené míče a jednu asistenci.

Další skvělý individuální výkon předved LeBron James, jenž pomohl Clevelandu 30 body rozdrtit Charlotte 103:91. Cavaliers se díky němu v poslední době zvedají, triumf na palubovce Bobcats byl šestým vítězstvím týmu za sebou.

Duncan přispěl k výhře Spurs

Úřadující ligoví šampióni ze San Antonia zahájili svou nejdelší šňůru utkání na hřištích soupeřů v sezóně vítězstvím 79:70 v Salt Lake City nad Utahem. Ke čtvrté výhře Spurs za sebou přispěl devatenácti body nejužitečnější hráč loňského finále Tim Duncan, navíc přidal osm doskoků. Jen o dva body méně nasbíral francouzský reprezentant Tony Parker.

Nejvyšší vítězství v sezoně oslavili basketbalisté Atlanty. Jeden z nejhorších týmů soutěže si vyšlápl na New York, který rozdrtil 120:101. "Cítím se zase jako na univerzitě," pochvaloval si po zápase nováček Salim Stoudamire, jenž do Atlanty přišel z univerzitního týmu Arizony, kde byl zvyklý vyhrávat. V týmu Hawks ale v tomto ročníku NBA okusil vítězství jen ve dvanácti zápasech z 43.

Výsledky:
Atlanta - New York 120:101, Charlotte - Cleveland 91:103, Miami - LA Clippers 118:114, Minnesota - Boston 110:85, Memphis - Houston 86:77, New Orleans/Oklahoma City - Milwaukee 94:93, Utah - San Antonio 70:79, Seattle - Portland 111:116.

Reklama