Hlavní obsah

Cleveland a skvělý James ukončili vítěznou sérii San Antonia

NEW YORK

Devítizápasovou vítěznou sérii basketbalistů San Antonia ukončili v pondělním utkání NBA Cleveland a jeho hvězda LeBron James. Úřadující šampioni soutěže na palubovce Cavaliers prohráli 87:101, jednadvacetiletý James se na tom podílel 44 body. Trochu nečekané vítězství Clevelandu přišlo dva dny poté, co Cavs nestačili na slabé mužstvo Golden State.

Článek

"Měli bychom se vzpamatovat. Nemůžeme přece porážet Phoenix, Detroit, San Antonio, a pak prohrát s týmy z podpalubí," zlobil se ještě po vítězném utkání James, jenž překonal hranici čtyřiceti bodů pošesté v sezoně.

James přispěl k výhře i v defenzivě: po většinu zápasu uhlídal Tonyho Parkera, jenž byl čerstvě ověnčen titulem Hráč týdne Západní konference. "Jsem už zvyklý na to, že na mě hodně týmů nasazuje vysoké hráče. Dokázal jsem se ho párkrát zbavit, ale netrefoval jsem se," řekl Francouz, jenž skóroval z pole jen dvakrát ze sedmi pokusů.

Na rozdíl od Parkera se střelecky dařilo Hráči týdne Východní konference Gilbertu Arenasovi, ale ani jeho 43 bodů nepomohlo Washingtonu k výhře v Oklahomě proti Hornets. Tým, jenž přišel o svou domácí halu v New Orleansu, zvítězil 97:96 díky střele Davida Westa těsně před závěrečnou sirénou.

Pětadvacetiletý West je specialistou na poslední okamžiky zápasu, utkání ve prospěch Hornets takto rozhodl již potřetí v sezoně. "Kouč a kluci z týmu mi věří, takže i když jsem byl trochu nervózní, musel jsem to zvládnout. Je to věc, o které sníte jako kluk, že budete rozhodovat zápasy NBA," řekl hrdina posledních okamžiků.

Westova střela z šesti metrů, kterou ještě museli prověřit rozhodčí na videu, soupeře zaskočila. "Jestli jsem byl šokovaný? Všichni byli šokovaní," uvedl Arenas. "Vy jste byli šokovaní, já jsem byl šokovaný, i on byl myslím šokovaný," dodala čtyřiadvacetiletá hvězda.

Mezi nejlepší střelce večera v NBA se tentokrát nezapsal Kobe Bryant, Lakers přesto vyhráli 94:88 nad Utahem. Nejlepší kanonýr soutěže trefil jen šest z dvaceti střel z pole. "Nezajímá mě střelecký titul. Pokud je potřeba, abych k výhře nastřílel třicet nebo čtyřicet bodů, tak to prostě udělám. Ale teď to nebylo nutné," uvedl autor 23 bodů, jenž měl v lednu také díky excelentnímu jednaosmdesátibodovému představení střelecký průměr 43,4 bodu.

Cleveland - San Antonio 101:87
Charlotte - Portland 83:91
Minnesota - Toronto 94:98
New Orleans/Oklahoma City 97:96
Dallas - New York 100:72
Golden State - Memphis 79:81
Los Angeles Lakers - Utah 94:88

Reklama