Hlavní obsah

Cleveland - Toronto 115:84Stav série 1:0Neporažený Cleveland v prvním finále konference smetl Toronto

Basketbalisté Clevelandu zvítězili i ve svém devátém utkání v play off NBA. V úvodním finále Východní konference zdolali Toronto 115:84 a vyhráli nejvyšším rozdílem ve vyřazovacích bojích v historii klubu.

Foto: Ken Blaze, Reuters

Hvězda Clevelandu Cavaliers LeBron James v utkání proti Torontu.

Článek

Cavaliers dosud v play off odehráli jen osm zápasů a po vyřazení Atlanty ve 2. kole měli osm dní odpočinku. Naopak Toronto sehrálo už 14 utkání a po nedělním sedmém duelu s Miami mělo jediný volný den před začátkem nové série.

"Domácí byli čerstvější, rychlejší. Konečné skóre je ostudné, ale je to jen jeden zápas," řekl trenér Toronta Dwane Casey.

Loňský vicemistr Cleveland v předchozí sérii rozstřílel Atlantu hlavně z dálky, když jeho hráči trefovali v průměru 19 trojek za utkání. Tentokrát jim stačilo sedm trojek, protože byli efektivní pod košem. Tam kanadský tým postrádal litevského pivota Jonase Valančiunase, jehož nepustil do hry poraněný kotník. Domácí i proto vyhráli na doskoky 45:23.

LeBron James proměnil svých prvních devět střeleckých pokusů a zápas dokončil s 24 body. Ještě o tři body více nastřílel jeho spoluhráč Kyrie Irving.

Nejlepším střelcem Raptors byl DeMar DeRozan s 18 body. Ten spolu s Kylem Lowrym neházel ani jeden trestný hod. V neděli proti Miami přitom dohromady stříleli osmnáct šestek.

Devíti výhrami v řadě Cleveland vyrovnal svůj klubový rekord z play off v roce 2009, kdy nakonec vypadl ve finále Východní konference s Orlandem.

Play off NBA:
Finále Východní konference - 1. zápas:
Cleveland - Toronto 115:84

Reklama

Související témata: