Hlavní obsah

Cleveland - Toronto 108:89Stav série 2:0Cleveland si znovu poradil s Torontem a už podesáté zvítězil

Basketbalisté Clevelandu porazili Toronto 108:89 a po desáté výhře v play off NBA za sebou se ve finále Východní konference ujali vedení 2:0 na zápasy. LeBron James pomohl k výhře triple doublem za 23 bodů, 11 doskoků a 11 asistencí.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

LeBron James (23) z Clevelandu v utkání s Torontem.

Článek
Fotogalerie

Cavaliers se stali čtvrtým týmem, kterému se povedlo odstartovat play off deseti výhrami v řadě. Před nimi se to povedlo Los Angeles Lakers v letech 1989 a 2001 a San Antoniu v roce 2012. "Nepřijde mi to jako šňůra. Vyhráli jsme jedno utkání, pak jsme vyhráli další. Bereme to krok po kroku," řekl James, který byl s 23 body druhým nejlepším střelcem Clevelandu za šestadvacetibodovým Kyriem Irvingem.

Naopak další ze slabších výkonů v play off předvedl rozehrávač Toronta Kyle Lowry, který proměnil jen čtyři ze 14 střel z pole a zůstal na deseti bodech. "Pořád si hodně věřím, i když jsem nedal hodně trojek, o kterých jsem myslel, že tam spadnou," uvedl.

"Ale v minulé sérii mi tam padaly, proto si nepřestávám věřit. V sobotu hrajeme znovu a vím, že budu mnohem efektivnější," řekl Lowry, který ve dvou zápasech v Clevelandu trefil zpoza trojkového oblouku jen jednu z 15 střel.

Clevelandu pomohlo k vítězství také 37 trestných hodů, zatímco Toronto jich mělo jen 18. "V některých chvílích jsem tým nepoznával. Dali jsme jim trestné hody zadarmo. Musíme začít bránit a nefaulovat," prohlásil trenér kanadského celku Dwane Casey.

Play off NBA:
Finále Východní konference - 2. zápas:
Cleveland - Toronto 108:89, stav série 2:0

Reklama

Související témata: