Hlavní obsah

Toronto - Cleveland 99:84Stav série 1:2Cleveland poprvé v play off NBA prohrál, Toronto snížilo na 1:2

Toronto

Basketbalisté Clevelandu poprvé v letošním play off NBA prohráli. Po sérii deseti vítězství je zaskočilo ve třetím utkání finále Východní konference Toronto, které v sobotu doma vyhrálo 99:84 a snížilo stav série na 1:2. Čtvrtý zápas se hraje v Torontu v pondělí.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

LeBron James (23) Z Clevelandu se snaží projít přes DeMarreho Carrolla (5) z Toronta.

Článek

"Je nám jasné, že už nás všichni odepisovali, že nás smetou 4:0 na zápasy, ale to nás žene kupředu a nutí nás ještě víc bojovat," řekl trenér Toronta Dwane Casey, jehož tým prohrál první dva zápasy dohromady o 50 bodů.

V sobotu se Raptors favoritovi vzepřeli. DeMar DeRozan nastřílel 32 bodů, Kyle Lowry přidal 20 bodů a skvělý výkon odvedl pod košem Bismack Biyombo, jenž doskočil 26 míčů.

Cavaliers vedl s 24 body LeBron James, J.R. Smith přidal 22 bodů, ale vůbec se nedařilo dvojici Kevin Love, Kyrie Irving. Irving dal 13 bodů, když minul 16 z 19 střel. Love dal dokonce jen tři body a proměnil jediný z devíti pokusů. Cavaliers se tak nepodařilo vyrovnat rekord Los Angeles Lakers, kteří v letech 1989 a 2001 zvítězili v úvodních jedenácti zápasech play off.

Raptors do zápasu vlétli a díky dvanácti bodům DeRozana konečně vyhráli čtvrtinu. V té druhé navýšili náskok až na 17 bodů a hala bouřila. Hosté se nevzdali a v poslední čtvrtině měli šance se dostat do zápasu, ale v důležitou chvíli dal Biyombo tři koše za sebou a zlomil odpor loňského vicemistra.

"Prostě nás porazili. Od začátku byli agresivnější, tvrdší, aktivnější a rychlejší. U každého míče byli dříve," řekl trenér Clevelandu Tyronn Lue.

Play off NBA:
Finále Východní konference - 3. zápas:
Toronto - Cleveland 99:84, stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: