Hlavní obsah

Volejbalisté vstoupí do Světové ligy bez přípravného zápasu

Praha
Aktualizováno

Volejbalisté vstoupí do Světové ligy bez přípravných mezistátních zápasů. Nový kouč české reprezentace Španěl Miguela Falasca tak čelí hned na úvod svého působení u národního výběru nelehké situaci.

Foto: cvf.cz

Čeští volejbalisté jsou v komplikované situaci.

Článek

Volejbalistům zhatily přípravné zápasy příušnice. Kvůli této infekci zrušili začátkem června duely v Nizozemsku a nyní jim odřekli víkendové zápasy Slováci. Už koncem příštího týdne budou hrát první turnaj Světové ligy v Českých Budějovicích.

"Je to hodně nepříjemné, protože se tvoří nové družstvo pod novým vedením a nemělo možnost se herně připravit. Tréninky a hra jsou něco jiného. Do světové ligy půjdeme bez přípravy a budeme doufat, že to družstvo nějak zvládne," řekl ČTK Jakub Novotný, vedoucí úseku seniorských reprezentačních družstev.

Se Slovenskem měli hrát volejbalisté o nadcházejícím víkendu, ale začátkem týdne soupeř zápasy odvolal a domluvil se se Slovinskem. "Po poradě s našimi lékaři jsme se rozhodli, že z důvodu prodělaných příušnic nebudeme riskovat," uvedl na webu Slovenské volejbalové federace její sportovní ředitel Marek Prokeš.

"Tým se z příušnic dostal, trénuje naplno a hrát jsme chtěli, ale rozhodnutí Slovenska respektujeme," řekl mluvčí Českého volejbalového svazu Lukáš Kozáček.

Realizační tým volejbalistů se snažil narychlo sehnat nového soupeře, což se nepodařilo. "Ostatní mají zápasy domluvené mezi sebou a družstva moc nejsou," uvedl Novotný. Češi si alespoň zahrají zápasy mezi sebou. "Nemůže to nahradit mezistátní zapas se vším všudy, ale nemáme na vybranou," konstatoval Novotný.

Volejbalisté jsou ve druhé divizi Světové ligy a v prvním ze tří turnajů v Českých Budějovicích přivítají Čínu, Kanadu a Egypt. Na druhém turnaji koncem června se na Slovensku utkají s domácími volejbalisty, Nizozemci a Kubou, na třetím začátkem července v Koreji opět s pořadatelem, Nizozemskem a Egyptem.

Výsledky devíti skupin druhé divize se promítnou do jedné tabulky podobně jako v ženské Grand Prix. Do Final Four postoupí pořadatel a tři nejlepší týmy.

Reklama

Související témata: