Hlavní obsah

Brňanky věří, že si zajistí postup do Final four

BRNO

S vírou, že se jim podaří zopakovat úterní vítězství ze soupeřovy haly a definitivně rozhodnou o postupu do Final four, nastoupí v pátek basketbalistky Gambrinusu SIKA Brno ke čtvrtfinálové odvetě Euroligy proti francouzskému Bourges. Střetnutí začne v hale Rosnička v 19.30 h.

Článek

"Nesmíme nic podcenit. Hráčky Bourges už mnohokrát v minulosti dokázaly, že umějí zahrát kvalitně i venku. Čeká nás tudíž opět hrozně těžké utkání. Jsem ale přesvědčen, že zápas zvládneme a zajistíme si definitivně postup mezi čtveřici nejlepších týmů. Ke třetímu střetnutí do Francie už ve středu cestovat rozhodně nechceme," uvedl rezolutně kouč českých mistryň Jan Bobrovský.

Podle něj bude hodně záležet i na sudích. "Francouzský tým si počíná v obraně až přehnaně tvrdě. Snad budou rozhodčí důsledně trestat soupeřovy fauly," doufal trenér. "V útoku se Bourges spoléhá především na střelkyně Palauovou a Jekabsoneovou. Ty musíme eliminovat," plánoval.

Bobrovský může počítat se všemi hráčkami včetně uzdravené pivotky Večeřové. "Pro klíčové okamžiky střetnutí však ještě využitelná není," upozornil kouč Gambrinusu, který se neobává, že by přípravu jeho hráček na důležité utkání mohl narušit dnešní odpolední přenos hokejového semifinále mezi Českem a Švédskem na olympiádě v Turíně.

"Holky jsou také fanynky a po čtvrtfinálovém postupu si malinko dobíraly slovenské spoluhráčky Žirkovou a Kováčovou. Zároveň jsou ale profesionálky a k televizi určitě při rozcvičení odbíhat nebudou," tvrdil s úsměvem.

Reklama

Související témata: