Hlavní obsah

Basketbalista Pecháček se odhlásil z draftu do NBA

Český basketbalista Adam Pecháček se nakonec nezúčastní draftu do NBA. Rozhodl se tak po testech, které v zámoří absolvoval. Nyní se soustředí na boj o konečnou nominaci národního týmu na olympijskou kvalifikaci.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

NBA, ilustrační snímek.

Článek

"Osobně jsem se na work outech v Americe necítil nejlépe. Předvedl jsem, co jsem mohl. V porovnání s hráči z univerzity jsem ale cítil své nedostatky. Extra zájem jsem tam necítil. Dostal jsem připomínky ohledně dovedností a hlavně atletických schopností. Abyste v NBA jako nováček uspěli, musíte mít nějaké speciální dovednosti," vysvětlil Pecháček, proč se rozhodl stáhnout své jméno z draftu.

"Říkali, že mě budou dál sledovat v Evropě. Každopádně to ale byla skvělá zkušenost, nové tréninky, cvičení a zacházení s hráči," dodal.

Jednadvacetiletý Pecháček, který v této sezoně zazářil v dresu polského Koszalinu, má za sebou perné dny. Nejprve byl 12 dní v zámoří, kde trénoval v Bostonu a Los Angeles. Následně absolvoval prestižní Eurocamp v Trevisu, kde byl ve dvou ze tří zápasů nejlepším střelcem.

"Hráči tam jedou za jediným účelem - ukázat se v co nejlepším světle. Týmové pojetí bylo horší. Na to jsem nebyl zvyklý. V Itálii ani Polsku jsem tak nehrál, že bych dostal míč a hrál jeden na jednoho z půlky. V tomhle ohledu jsem trochu trpěl. Povedlo se mi to a ozvali se mi i Utah Jazz," prozradil Pecháček, že je v kontaktu s týmem z NBA.

"Na pohovoru mi řekli, že mi nemohou zaručit, že by si mě vybrali v draftu, ale budou mě dál sledovat v Evropě. Líbil jsem se jim výkonnostně i pohybově. Co vím od agenta, tak s tolika hráči Utah nekomunikuje. Byl jsem za to rád a doufám, že ten kontakt bude pokračovat dál," dodal 207 centimetrů vysoký pivot.

Sám zatím neví, kde bude hrát v příští sezoně. Má však stále platný kontrakt v italském Reggiu, odkud letos hostoval v Koszalinu. "Teď záleží na domluvě obou stran a jak v Reggiu budou sestavovat tým. Letos zase prohráli finále, takže nikdo neví, jak to bude. Já bych preferoval tým, kde bych víc hrál. Přeci jen v áčku Reggia je to pořád na vysoké úrovni. Já se potřebuji rozehrát. Nebránil bych se ani návratu do Polska," řekl Pecháček.

Nyní se ale soustředí na to, aby se probojoval do konečné nominace národního týmu na olympijskou kvalifikaci. "Bude to těžké. Záleží to na mně a na tom, jak se mi povedou zápasy. Chtěl bych tu být samozřejmě co nejdéle a dostat se do dvanáctky. Jsou tady ale dobří kluci, kteří za sebou mají skvělé sezony. Jsou to zkušení hráči a já mám ještě na čem makat, abych na takové úrovni byl, i když si myslím, že fyzicky na to mám," dodal.

Reklama