Hlavní obsah

Pomůže Slukové do Ria? Otázky padají ze všech stran, ale vždy chci na kurtu vyhrát, ujišťuje Kolocová

Stavanger/Praha

Před rokem se jejich cesty náhle rozešly, teď budou bojovat opět v jednom týmu. Kristýna Kolocová s novou parťačkou Michalou Kvapilovou a Markéta Sluková spolu s Barborou Hermannovou jako nejlepší dva české páry tvoří sestavu pro Kontinentální pohár v norském Stavangeru. Cesta do Ria z něj v případě vítězství vede jen pro pár Sluková, Hermannová.

Foto: Sport.cz

Kristýna Kolocová (vpředu) s Michalou Kvapilovou při mistrovství Evropy ve švýcarském Bielu.

Článek

Kristýno, když přišla nominace, zvažovaly jste, jestli se turnaje zúčastnit?

Už předtím jsme o tom v týmu debatovaly, takže když přišla nominace, měly jsme jasno.

Je těžké se namotivovat na turnaj, když víte, že na olympiádu může jen druhý pár?

Ještě jsme nezačaly, uvidíme po prvním kole (ve středu se Slovenskem). Ale pro nás je to kvalitní a dobře obsazený turnaj, zahrajeme si s papírově silnějšími týmy a jako profesionálky jdeme do každého turnaje naplno a na kurtu chceme vyhrát.

Po vcelku bouřlivém loňském rozchodu ale teď fakticky budete pomáhat Markétě Slukové na olympiádu, což je vcelku pikantní situace.

Samozřejmě mě to napadlo, otázky padají ze všech stran… Ale koukám spíš dopředu, jestli se do Ria holky dostanou, pro mě nic nemění, nic tím nezískáme ani neztratíme. Není důvod se k tomu stavět negativně, mám pocit, že už jsme zase dál.

Takže si dovedete představit, jak budete na turnaji fungovat jako jeden tým?

Moc si tu atmosféru představit neumím, nikdy jsem takový turnaj nehrála. Ale každý pár budeme hrát v jiný čas, jindy se rozcvičovat. My budeme hrát proti jedničkám soupeře, naší úlohou bude je ideálně porazit, nebo aspoň potrápit, abychom je co nejvíce unavily do případného rozhodujícího zlatého zápasu.

Jste ráda, že první souboj se Slukovou jste si odbyly už na mistrovství Evropy?

Je to fajn, spíš očekávání lidí byla velká, co jak bude, až se potkáme… Je dobré to mít za sebou, Markéta s Bárou potvrdily, že jsou momentálně jedničky, porazily nás hezkou hrou a podruhé potřetí už vzájemný souboj nikdo řešit nebude.

S Kvapilovou, která se věnovala šestkovému volejbalu, hrajete turnaje dva měsíce. Jaké máte z výsledků i hry zatím dojmy?

Do sezóny jsem šla ještě možná s trochu nižšími očekáváními, nemyslela jsem, že se nám podaří dostat se do hlavní soutěže na Grand Slamu, takže z tohoto pohledu jsem nadšená. Samozřejmě když pak člověk prohraje tři zápasy, není to příjemné a svoje vnitřní očekávání musím někdy trochu přehodnocovat. Ale já se vracela po operaci ramene, Míša v beachi začínala vlastně skoro od nuly, takže se snažíme pracovat na všech činnostech, abychom se posouvaly dál. Baví nás to, to je nejdůležitější.

Reklama

Související témata: