Hlavní obsah

Jamese a spol. vítalo v Clevelandu dvacet tisíc fanoušků

Cleveland

Více než 20 000 fanoušků přivítalo nové basketbalové šampióny po návratu domů do Clevelandu. Když LeBron James a spol. přistáli odpoledne místního času na clevelandském letišti, radost tamních obyvatel vrcholila. Pro město získali trofej v NBA poprvé v historii.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

Hvězda Cavaliers' LeBron James těsně po příjezdu do Clevelandu.

Článek

"Tohle je pro tebe, Clevelande," křičel James, který si v neděli splnil sen, kvůli němuž se předloni vrátil z Miami, s nímž vyhrál ligu dvakrát. Také tehdy byl hlavní hvězdou finálových zápasů a dokázal dovést na vrchol i tým Cavaliers.

Ti otočili finálovou sérii s obhájci titulu z Golden State z 1:3 na zápasy na 4:3 a ukončili čekání Clevelandu na první titul v některé z profesionálních soutěží od roku 1964. Tehdy jako poslední dobyli trůn hráči amerického fotbalu Browns.

Výprava basketbalistů si cestou z Oaklandu, sídla Golden State Warriors, udělala ještě zastávku na první várku oslav v kasinu v Las Vegas.

Když pak v pondělí v Clevelandu James vyšel z letadla a v tričku s nápisem 'Ultimate Warrior' pozvedl zlatý pohár, fanoušci jásali, křičeli a mnoho z nich radostí plakalo.

Další tisíce lidí čekaly u letiště v přilehlém I-X Centru, kde hráči prošli i sprchami z vodního děla a také červeno-zlatých konfet.

Oslavná jízda celého týmu centrem města se uskuteční ve středu.

Reklama

Související témata: