Hlavní obsah

Brňanky čeká rozhodující bitva o Final Four

BRNO

Oslavy postupu do Final four musely minimálně odložit. Basketbalistky Gambrinusu SIKA Brno nezvládly ve své hale páteční čtvrtfinálovou odvetu Euroligy proti francouzskému Bourges. O tom, který tým si vybojuje účast mezi čtyřmi nejlepšími družstvy prestižní soutěže, se tak definitivně rozhodne až ve středu od 20 h ve třetím utkání ve Francii.

Článek

"Je to pro nás téměř utkání roku. Před branami Final four bychom zůstali hrozně neradi," má jasno trenér českých mistryň Jan Bobrovský, který touží zopakovat v Bourges se svými svěřenkyněmi výhru z prvního čtvrtfinálového duelu. "Hlavně musíme zlepšit defenzívu. Připravili jsme si různé varianty obrany," prozradil kouč, který se nebojí bouřlivého prostředí v soupeřově hale. "My už jsme na něj zvyklí. Jen aby mu nepodlehli rozhodčí," neskrývá trochu obavy z posuzování tvrdé hry basketbalistek Bourges, která je místy až za hranicemi pravidel.

V podobné situaci jako letos byly Brňanky už před pěti roky, kdy rovněž musely k rozhodujícímu střetnutí cestovat k soupeři do polské Gdyně. "Tentokrát to však budeme mít o hodně těžší. Gdyně tehdy nedisponovala tak vyrovnaným kádrem jako nyní Bourges," přemítal Bobrovský. "Snad ale klíčový zápas opět zvládneme. Na holkách vidím obrovské odhodlání," vypozoroval.

Podle kapitánky Hany Machové jsou domácí šampiónky připraveny udělat pro vítězství maximum. "Vždyť by se Final four v případě našeho postupu zřejmě hrálo v Brně. To je obrovská motivace," připomněla. "Páteční nezdar už jsme si vyříkaly. Slíbily jsme si, že budeme bránit mnohem důsledněji. Nesmíme pustit Bourges v průběhu utkání do vyššího vedení," předsevzala si.

Brněnské družstvo odcestovalo do Francie v kompletním složení. "Připravena nastoupit je i Žirková, jejíž bolesti zubů už výrazně ustoupily," těší Bobrovského.

Reklama

Související témata: