Hlavní obsah

Český šampión bude hrát opět v Lize mistrů

PRAHA

Český volejbal bude mít zástupce i v příštím ročníku Ligy mistrů. Správní rada evropské konfederace CEV rozhodla o rozšíření soutěže z dvaceti na čtyřiadvacet mužstev a letošní český šampión tak znovu získal účastnické místo. O to národní svaz podle původních regulí přišel po letošním neúspěšném vystoupení Kladna.

Článek

Středočeši vyhráli v základní skupině jen jeden z osmi zápasů a v tabulce obsadili poslední příčku. Právě týmy z pátých míst měly původně ztratit právo účasti v dalším ročníku elitní evropské soutěže a jejich federace by se musely smířit se "sestupem" do Klubového poháru. CEV je však nyní do Ligy mistrů znovu vrátila.

Play off české extraligy tak dostalo nový náboj. Osm celků, o nichž se definitivně rozhodne dnes večer, začne o titul bojovat v sériích na čtyři vítězství 10. března.

"Je to výborná zpráva," reagoval na informaci o rozšíření Ligy mistrů ostravský manažer Tomáš Zedník. Jeho tým suverénně vyhrál základní část extraligy a do play off vstoupí jako velký favorit. Na titul ale pomýšlejí i Kladno a Liberec, které už Ligu mistrů hrály.

Reklama