Hlavní obsah

Česko - Čína 1:2Beachvolejbalistky budou hrát o Rio s týmem Vanuatu

České beachvolejbalistky prohrály na olympijské kvalifikaci v Soči s čínským týmem a obsadily ve skupině třetí místo, z něhož budou pokračovat ve čtvrtfinále. Jejich soupeřkami budou v sobotu hráčky Vanuatu. K případné účasti v Riu potřebují Češky vybojovat dvě vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plažová volejbalistka Markéta Sluková.

Článek

Z devíti týmů v Soči si účast na olympijském turnaji vybojují dva. České hráčky ve skupině porazily Paraguay a Mexiko, pak prohrály s domácími Ruskami a dnes s favoritkami z Číny 1:2. O výsledku rozhodl jediný "zlatý" set, který Markéta Sluková s Barborou Hermannovou prohrály 9:15.

"Už před zápasem jsem věděl, že skončíme třetí. Systém FIVB je ale nesmyslný. Týmy číslo jedna, které ve většině případů budou vyslány na olympiádu, se utkají jen ve zlatém setu. Teď to bylo osm minut," uvedl kouč Slukové s Hermannovou Simon Nausch pro ČTK.

České volejbalistky navíc mají v Soči zdravotní problémy. Žaludek na vodě mají Sluková s Hermannovou a Michaelu Kvapilovou, jež tvoří druhou dvojici s Kristýnou Kolocovou, skolilo nachlazení. "V tomhle vedru nejsou ucpané dýchací cesty žádnou pomocí. No prostě ideální rozpoložení v obou týmech," napsaly české hráčky na facebooku.

Tým z oceánského ostrova Vanuatu skončil ve skupině B na druhé pozici rovněž se dvěma výhrami. Vítězové skupiny Čína a Rakousko jsou rovnou v semifinále, druhé čtvrtfinále sehrají Rusko a Ukrajina. Do Ria se probojují oba finalisté.

Olympijská kvalifikace v plážovém volejbalu v Soči:
Ženy:
Skupina A:
ČR - Čína 1:2
Kolocová, Kvapilová - Čchen Süe, Sin-i Sia 0:2 (-18, -17)
Sluková, Hermannová - Čchun Sia Čchen, Ning-ja Tchang 2:1 (15, -24, 10)
Sluková, Hermannová - Čchen Süe, Sin-i Sia 9:15.
Konečné pořadí skupiny:
1. Čína 4 výhry
2. Rusko 3
3. ČR 2
4. Mexiko 1
5. Paraguay 0.
Český tým se ve čtvrtfinále utká s Vanuatu, druhým týmem skupiny B.

Reklama

Související témata: