Hlavní obsah

Chceme zpátky do play off, hlásí staronový kouč Ostravy Šmejkal

Ostrava

S omlazeným týmem a ambicemi po dvou letech vrátit ostravský mužský volejbal do play off, vstoupí v sobotu doma proti Příbrami (17 hodin) do extraligy tým VK Ostrava. Po jednoleté odmlce znovu pod vedením zkušeného lodivoda Zdeňka Šmejkala a asistenta Jana Václavíka.

Foto: Aleš Krecl

Trenér ostravských volejbalistů Zdeněk Šmejkal je z kroků klubového vedení rozladěný.

Článek

Odešlo osm hráčů, včetně hlavního nahrávače Petra Zapletala. „Kádr jsme obměnili od základů, protože hráči, kteří tady byli, nerespektovali moji filozofii tvrdě pracovat. Vybírali jsme podle toho, jaký mají přístup k volejbalu. Orientovali jsme se jak na kvalitu, tak na ochotu odevzdat se týmu," uvedl Šmejkal

Nováčky v týmu jsou polský nahrávač Mateusz Biernat (24 let), smečař David Janků z Karlovarska (21), blokař Ondřej Lach z ŠSK Beskydy (30), smečař Radek Šoltys ze Staré Ĺubovně (29) a smečař Petr Šulista z Příbrami (23). Tým doplňují domácí odchovanci 17letý Lukáš Vašina a 18leté libero Matěj Lex. „Hlavní motiv ostravského volejbalu dávat šanci odchovancům se na tom týmu podepsal více, než jsme čekali. Nicméně z našich cílů hrát v play off kvůli tomu neustoupíme. Jiný cíl mít ani nemůžeme. Po tom, co se tady v loňském roce dělo, jsme v těžké pozici a musíme mít trpělivost a možná i trochu kliku. Věřím ale, že play off uděláme," uvedl Šmejkal, který se do Ostravy vrátil po roce trénování v Rakousku.

„Jsem velmi rád, že jsou trenér Šmejkal i Honza Václavík zpátky. Vše, na čem jsme se domluvili, platí a můžeme začít znovu tenhle klub stavět na nohy," pověděl manažer klubu Tomáš Zedník. Ten musel společně s dalšími lidmi ve vedení VK Ostrava kromě skládání týmu pro extraligu řešit i „dědictví" po minulé správní radě. „Do nové sezóny vstupujeme jako stabilní klub se zajištěným rozpočtem. Nicméně stále čelíme finančním obtížím způsobeným bývalou správní radou. Museli jsme například městu vracet téměř milión korun na dotacích. Do dnešního dne nám navíc nebylo předáno účetnictví, nevíme proto, co se na nás ještě může ze skříně vyvalit," upozornil předseda správní rady VK Ostrava Pavel Žurek. „Před námi je ale nová sezóna, nové výzvy a věřím, že letošní bude úspěšná a že budeme zase bráni vážně," dodal Žurek.

Reklama

Související témata: