Hlavní obsah

Volejbalistky Ostravy zahájily extraligu domácí prohrou s KP

Obhájce bronzových medailí v extralize volejbalistek Ostrava ztratila v prvním kole doma všechny body po prohře s Královým Polem. Brněnský tým se oklepal z debaklu v prvním setu 12:25 a dokázal průběh otočit ve vítězství 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Aneta Havlíčková - ilustrační foto.

Článek

Zatímco minulou sezónu Ostrava zahájila senzační výhrou nad mistrovským Prostějovem, dnes jí začátek ročníku nevyšel. Brno v první sadě zatlačila servisem, ale pak stejnou zbraní získaly převahu hostující hráčky a po odvrácení tří setbolů ve čtvrté sadě vydřely všechny tři body.

"Od druhého setu se soupeř zlepšil na servisu, zatímco my se trestuhodně zhoršili. Jsme dobře připraveni na sezónu, ale potřebujeme sebevědomí a větší agresivitu," řekl kouč Ostravy Zdeněk Pommer, jenž v krátké době druhý minisouboj se Slovákem Markem Rojkem tentokrát prohrál.

Nedávno se oba reprezentační trenéři potkali v kvalifikaci mistrovství Evropy, dnes slavil výhru nový kouč Brňanek Rojko. "Byl to můj první zápas v české extralize a překvapilo mě, jak bylo málo výměn a servis na hraně rizika. Začali jsme se strachem první set, ale pak nám v nejdůležitějších momentech zahrály klíčové hráčky. Urvali jsme tři body venku a u medailisty," řekl Rojko pro server tvcom.cz.

Olymp Praha zahájil extraligu doma pětisetovou výhrou nad Frýdkem-Místkem, nejlepší tým posledních let Prostějov už v pátek přehrál Šternberk (3:1).

Uniqa extraliga volejbalistek - 1. kolo:
Olymp Praha - Frýdek-Místek 3:2 (20, -12, -16, 17, 12)
Nejvíce bodů: Kalhousová 28, Melicharová 17, Šimáňová 11 - Štrbová 17, Mitregaová 14, Holišová 11.
Ostrava - KP Brno 1:3 (12, -17, -21, -25)
Nejvíce bodů: P. Kojdová 12, Nachmilnerová 10, Zedníková 9 - Měrková 22, Salanciová 12, Brownová a Suchá po 8.
Fénix Brno - Přerov 0:3 (-26, -23, -20)
Nejvíce bodů: Holečková 18, Šnellyová 16, Beránková 9 - Svobodová 14, L. Kohoutová a Yancyová po 9.

Reklama