Hlavní obsah

Welsch si s Milwaukee zahraje podruhé play-off NBA

Basketbalista Jiří Welsch si podruhé během čtyřletého angažmá v NBA zahraje play-off. Jistotu dala klubu Milwaukee Bucks sobotní porážka Philadelphie, která ale zároveň připravila týmu kolem kanonýra Allena Iversona hrozbu předčasného konce sezóny. Sixers podlehli v Orlandu 97:102 a prohloubila se jejich ztráta na osmý tým Východní konference Chicago.

Foto: archiv

Jiří Welsch (na archivním snímku vlevo)

Článek

Milwaukee nevyšla snaha o vylepšení postavení v tabulce, díky němuž by se vyhnulo nejtěžším soupeřům v play off, a dělí se s Indianou o šesté místo. Doma totiž s průměrnou Atlantou prohrálo 114:120, a to hlavně kvůli děravé obraně. S výjimkou první čtvrtiny dostali Bucks pokaždé přes 30 bodů, což mrzelo hlavně pilné střelce Michaela Redda s 36 a Andrewa Boguta se 24 body.

Hráči Milwaukee zřejmě v polovině utkání polevili, protože v té době už věděli o prohře Philadelphie. "Sami si v celé sezoně věci zbytečně komplikujeme," zlobil se Bogut. Welsch, který si v play off zatím zahrál čtyři zápasy před dvěma lety s Bostonem, se v sobotu na hřiště nedostal.

Philadelphii v Orlandu nepomohlo ani 36 Iversonových bodů. K nejlepšímu výkonu v sezoně se vypjal zejména Dwight Howard, který kraloval pod oběma koši a 26 doskoky vytvořil nový rekord sezony. K tomu přidal 28 bodů a udržel Orlandu alespoň teoretickou šanci na postup.

Prohra Philadelphie zajistila účast v bojích o titul také Indianě, která ale stejně jako Milwaukee neukázala zrovna bojovné srdce. Na půdě jednoho z nejslabších týmů Charlotte prohrála po prodloužení 91:92, o čemž rozhodl trestným hodem v samotném závěru Alan Anderson. "Je jedno, kolikátí budeme nasazení, hlavně musíme začít hrát líp," kritizoval výkon Indiany její rozehrávač Anthony Johnson.

Orlando - Philadelphia 102:97
Charlotte - Indiana 92:91 po prodl.
Milwaukee - Atlanta 114:120
Houston - Memphis 81:93
Denver - Sacramento 82:100
Portland - Golden State 81:86

Reklama