Hlavní obsah

Kursk - ZVVZ USK Praha 69:66Basketbalistky USK bojovaly, ale v Kursku těsně prohrály

Kursk

Basketbalistky ZVVZ USK Praha utrpěly první porážku v této sezóně Evropské ligy, když i přes velmi dobrý výkon prohrály 66:69 na hřišti jednoho z favoritů celé soutěže Kursku. Přišly tak o vedení v tabulce skupiny A. Porážku neodvrátila ani autorka 28 bodů Sonja Petrovičová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Basketbalistka USK Praha Marta Xargayová - ilustrační foto.

Článek

Kursk v úvodu šňůrou 12:0 odskočil na dvouciferné vedení, ale Pražanky se ještě do poločasu vrátily do kontaktu. Zasloužila se o to zejména Petrovičová, která spoluhráčky nastartovala osmi body v řadě a celkem za první poločas nastřílela 20 bodů, tedy více než má průměr v sezoně. Před týdnem se přitom doma srbská hvězda trápila a dala pouhé čtyři body za celý zápas.

Ve velmi dobrém výkonu pokračovala i po změně stran, ovšem Kursk už si úřadující mistryni Evropy lépe hlídal. USK se přesto povedlo skóre otočit, když se k Petrovičové přidala bodově i česká reprezentantka Alena Hanušová.

Ze zápasu se stalo drama a přetahovaná o každý koš a za vyrovnaného stavu se šlo i do poslední minuty. Jenže 38 vteřin před koncem trefila trojku Anna Cruzová, která přitom minula všech předchozích devět střel. Tu poslední ale proměnila a rozhodla o vítězství ruského celku. České mistryně sice měly ještě tři pokusy, ale potřebnou trojku neproměnily.

Petrovičová k 28 bodům, což je třetí nejlepší výkon sezóny, přidala sedm doskoků a šest asistencí a v užitečnosti se tak posunula na druhé místo v celé soutěži těsně za dnešní soupeřku Nnemkadi Ogwumikeovou. Ta byla s 16 body nejlepší střelkyní vítězů.

Evropská liga basketbalistek, 5. kolo:
Skupina A:
Dynamo Kursk - ZVVZ USK Praha 69:66 (22:15, 39:36, 56:56)
Nejvíce bodů: Ogwumikeová 16, Printsová 13, Vadejevová 11, McCoughtryová 10 - Petrovičová 28, Hanušová 13, Xargayová 9. Fauly: 16:17. Trestné hody: 15/12 - 14/13. Trojky: 1:9. Doskoky: 41:25.
Mersin Büyüksehir - Györ 65:74
19:00 Wisla Krakov - Fenerbahce Istanbul
20:00 Montpellier - Schio

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články