Hlavní obsah

Oklahoma City - Boston 99:96Westbrookova série v NBA skončila, ale Oklahoma vyhrála

New York
Aktualizováno

Basketbalista Russell Westbrook v NBA poprvé po sedmi zápasech nezaznamenal triple-double, ale i tak pomohl basketbalistům Oklahomy k vítězství 99:96 nad Bostonem. Rozehrávač týmu Thunder nastřílel v neděli 37 bodů, zaznamenal 12 doskoků, ale "jen" šest asistencí.

Foto: Alonzo Adams, ČTK/AP

Russell Westbrook (0) z Oklahomy a Amir Johnson (90) z Bostonu.

Článek

Westbrookova série duelů s dvoucifernými hodnotami v klíčových třech statistikách byla v lize nejdelší od roku 1989, kdy se to podařilo Michaelu Jordanovi. Rekord NBA drží od roku 1968 s devíti zápasy v řadě další legenda Wilt Chamberlain.

Osmadvacetiletý Westbrook vstřelil pět sekund před závěrečnou sirénou z trestného hodu poslední koš utkání. Bostonský Marcus Smart se následně pokusil o střelu za tři body, kterou by poslal duel do prodloužení, ale minul.

"Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli, to je nejdůležitější. Na konci sezony se nad tím (koncem série) možná zamyslím, ale teď je mým úkolem dívat se dopředu a připravit se na zápas s Portlandem," řekl Westbrook.

Basketbalisté Golden State otočili ve čtvrté čtvrtině utkání s Minnesotou a vyhráli 116:108. Warriors tak prodloužili na 111 zápasů vlastní rekordní sérii duelů v základní části, v nichž neprohráli dvakrát za sebou.

Loňští šampioni NBA po sobotní porážce v Memphisu směřovali k další prohře a konci série. Do čtvrté části šli s desetibodovým mankem, ale v úvodu rozhodující periody převedli smršť 25:4 a celkově závěrečnou dvanáctiminutovku vyhráli 38:20.

Třicet bodů, z toho dvanáct během série na začátku poslední čtvrtiny, nastřílel Klay Thompson. Jeho spoluhráči Stephen Curry a Kevin Durant přidali po 22 bodech, na straně poražené Minnesoty zaznamenala shodně 25 bodů dokonce trojice Karl-Anthony Towns, Andrew Wiggins a Zach LaVine.

New York Knicks při návratu Derricka Rose do sestavy vyhráli 118:112 na hřišti Los Angeles Lakers a připsali si šesté vítězství ze sedmi zápasů. Rose, jenž vynechal dvě utkání kvůli zranění zad, nastřílel 25 bodů. Ještě o bod víc navzdory potížím s pravým kolenem zaznamenal Lotyš Kristaps Porzingis, jenž také zblokoval sedm střel, což je jeho maximum v NBA.

Knicks tak ani nemusel trápit nevydařený výkon Carmela Anthonyho, který trefil jen čtyři z šestnácti střel z pole a přispěl 13 body. Lakers od šesté porážky za sebou neuchránilo ani 24 bodů Louise Williamse.

Hrozbě šesté prohry v řadě unikli basketbalisté New Orleans, kteří sice ještě v druhé půli ztráceli na Phoenix 15 bodů, ale zvítězili 120:119 v prodloužení. Tim Frazier si při obratu připsal první triple-double v kariéře a zápas zakončil se 14 body, 11 doskoky a 11 asistencemi.

Ještě horší bilanci než newyorský Anthony měl v dresu vítězných Pelicans nejlepší střelec soutěže Anthony Davis, který dostal do koše jen čtyři ze sedmnácti pokusů. Zápas zakončil se 14 body, což je o 16 méně než jeho průměr, ale připsal si 12 doskoků.

Výsledky NBA:
Detroit - Philadelphia 79:97
LA Lakers - New York 112:118
Minnesota - Golden State 108:116
Oklahoma City - Boston 99:96
Phoenix - New Orleans 119:120 po prodl.

Reklama

Související témata: