Hlavní obsah

Washington - LA Clippers 117:110Washington se Satoranským slavil v NBA třetí výhru v řadě

Washington
Aktualizováno

Basketbalisté Washingtonu porazili v NBA Los Angeles Clippers 117:110 a připsali si třetí vítězství za sebou. Český basketbalista Tomáš Satoranský odehrál osm minut, během nichž sice nebodoval, připsal si ale dvě asistence.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Bradley Beal (uprostřed) z Washingtonu se prosazuje v utkání proti Los Angeles Clippers.

Článek

Hrdinou Wizards byl Bradley Beal, který nastřílel 41 bodů a jen o jediný zaostal za osobním maximem. Washington o dvanácté výhře v sezoně rozhodl v poslední čtvrtině. V jejím úvodu sice domácí ještě prohrávali až o sedm bodů, šňůrou 22:8 ale skóre otočili. Vedle osmdesátiprocentní úspěšnosti střelby v této části také nedovolili dát ani koš Blakeu Griffinovi, který jim za tři čtvrtiny nastřílel 26 bodů.

San Antonio porazilo 113:100 New Orleans ve slavnostním utkání, po němž byl při emotivním ceremoniálu vyvěšen ke stropu haly AT&T Center dres Tima Duncana. Pětinásobný šampion NBA strávil se Spurs 19 sezon a v létě ukončil kariéru. Jeho číslo 21 teď už v klubu nikdo používat nebude, v neděli je ale měli všichni domácí hráči na ponožkách.

"Tohle byl zápas, který jsme museli vyhrát, který jsme hrozně chtěli vyhrát. Tenhle chlapík byl mimořádný a dnešní oslavy jsou důležité pro všechny spoluhráče, trenéry, samotný klub i celé město," řekl Duncanův dlouholetý parťák Manu Ginobili, který odehrál se 17 body nejlepší zápas v sezoně.

"Bylo pro nás těžké se na ten zápas soustředit. Věděli jsme, co přijde, ale chtěli jsme udržet koncentraci a respekt vůči New Orleans," přidal Danny Green.

Na čtvrté výhře v řadě se nejvíce podílel LaMarcus Aldridge s 22 body. Počtvrté za sebou vyhrál i Utah a jeho nejlepší střelec Gordon Hayward se při triumfu 82:73 nad domácím Memphisem rovněž dostal na 22 bodů.

Po osmi domácích porážkách za sebou konečně uspěla ve vlastní hale Philadelphia. Na výhře 108:107 se osobním maximem 33 bodů a k tomu 10 doskoky podílel pivot a ligový nováček Joel Embiid.

Výsledky NBA:
Dallas - Sacramento 99:79,
Memphis - Utah 73:82,
Miami - Boston 95:105,
Orlando - Toronto 79:109,
Philadelphia - Brooklyn 108:107,
San Antonio - New Orleans 113:100,
Washington - LA Clippers 117:110 (za domácí Satoranský 2 asistence).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články