Hlavní obsah

Jermaine O'Neal zařídil vítězství Indiany nad New Jersey

NEW YORK

Basketbalista Jermaine O'Neal ve čtvrtečním zápase zámořské NBA nastřílel 37 bodů, k nimž přidal patnáct doskoků, a zařídil vítězství Indiany v domácím zápase s New Jersey. Pacers se tak v prvním kole play off ujali vedení 2:1 na zápasy.

Článek

Po předchozím prohraném zápase O'Neal veřejně kritizoval rozhodčí a dostal pokutu 15 000 dolarů. Ve čtvrtek si spravil chuť, když dosáhl svého nejlepšího střeleckého výkonu ve vyřazovacích bojích.

V předchozích dvou utkáních v New Jersey přitom jen osmkrát trefil koš. "Když jsem znovu a znovu studoval videozáznamy z prvních dvou zápasů, získal jsem lepší představu, jak na mě hrají. Zjistil jsem, že při obranných akcích, které používají, je nejlepší se pohybovat a být agresivní. Je pro ně těžké zdvojovat, když se pořád pohybujete," popsal příčiny zázračné změny.

Shaqovi se nedařilo

Jeho jmenovec Shaquille O'Neal z Miami zažil přesně opačný večer. Zatímco v prvních dvou utkáních úvodního kola play off měl průměr přes 24 bodů a 11 doskoků na zápas, ve čtvrtek zaznamenal jen osm bodů a neproměnil ani jeden ze šesti trestných hodů. Většinu košů navíc vstřelil až v závěrečné čtvrtině, kdy bylo prakticky rozhodnuto o vítězství domácího Chicaga.

Obrovitý pivot dal jen o bod více, než je jeho nejhorší střelecký výkon ve vyřazovacích bojích. "Měl jsem brzy problémy s fauly a vůbec jsem se nedostal do zápasu. Hrát s tolika fauly je těžké, a když jsem viděl rozhodčího Boba Delaneyho, věděl jsem, že se do těchto problémů dostanu," posteskl si.

Clippers byli nevýrazní

Basketbalisté Denveru se stále střelecky trápí, ale nevýrazný výkon Los Angeles Clippers jim pomohl k domácí výhře 94:87 a prvnímu úspěchu v letošním play off.

Ve čtvrtek se úspěšnost Denveru při střelbě z pole nedostala ani přes 38 procent, navíc jeho hráči neproměnili ani jeden z jedenácti trojkových pokusů. "Musíme dál střílet. Měli jsme špatný střelecký večer, takže ten příští zase musí být dobrý,"řekl Carmelo Anthony, který byl se 24 body nejlepším střelcem Denveru.

Výsledky - 1. kolo:
Východní konference:
Indiana - New Jersey 107:95 (stav série 2:1), Chicago - Miami 109:90 (stav série 1:2).
Západní konference:
Denver - Los Angeles Clippers 94:87 (stav série 1:2).

Reklama