Hlavní obsah

Basketbalový Prostějov opustili Marko a Slezák, odešli do Svitav

Svitavy

Basketbalisté Prostějova přišli o další opory, Roman Marko a Pavel Slezák přestoupili do Svitav a podepsali s klubem víceleté smlouvy. Za Tury poprvé nastoupí v sobotu 14. ledna v domácím utkání proti Opavě.

Foto: basket-nymburk.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Třicetiletý slovenský rozehrávač Marko byl v Prostějově od roku 2012. S týmem si dvakrát zahrál ligové finále a jednou vybojoval bronzovou medaili. V této sezoně je s průměrem 7,7 asistence na zápas nejlepší v soutěži. Před nedávným Utkáním hvězd NBL získal Marko od fanoušků nejvíce hlasů ze všech hráčů. O dva roky starší rozehrávač Slezák má ve sbírce čtyři mistrovské tituly s Nymburkem. V Prostějově působil bývalý český reprezentant od roku 2011.

"Příchodem Romana a Pavla se potvrzuje naše filozofie, kterou jsme si nastínili v klubu při mém listopadovém příchodu. Vytvořit silnou osu českých hráčů, vhodně doplněnou o kvalitní cizince, a vybudovat tým ve střednědobém horizontu," uvedl trenér Svitav Lubomír Růžička, jehož svěřenci jsou v ligové tabulce na devátém místě.

Z Prostějova už v listopadu odešli Jan Tomanec (Brno) a reprezentant Lukáš Palyza (Děčín). Hanácký klub opět snížil rozpočet a místo útoku na další úspěchy se rozhodl budovat nový tým.

Reklama

Související témata: