Hlavní obsah

Volejbalistka Havelková musí na operaci s achilovkou

Volejbalová reprezentantka Helena Havelková si při zápasu čínské ligy přetrhla achilovku a ve středu se v Praze podrobí operačnímu zákroku. Podle webu volleycountry.com znamená zranění pro osmadvacetiletou smečařku předčasný konec sezóny.

Ilustrační foto - volejbal

Článek

Vítězka ankety o nejlepší českou volejbalistku uplynulé sezóny odešla do Šanghaje po dubnovém zisku mistrovského titulu v polské lize v barvách Chemiku Police. Na Silvestra se ale při ligovém utkání zranila.

"Při sobotním zápase jsem v obraně, při úplně běžném pohybu dopředu, ucítila přetržení achilovky. Ihned po zápase mi bylo provedeno vyšetření v nemocnici v Číně se závěrem nutné akutní operace," uvedla Havelková.

Rozhodla se, že operaci podstoupí v Česku, a předseda svazu Zdeněk Haník jí domluvil zákrok v pražské nemocnici ve Vršovicích. "Přesnější dobu rekonvalescence se dozvím až po operaci, ale jsem přesvědčena, že v rámci rehabilitace uděláme maximum pro brzký návrat na volejbalovou palubovku," dodala hráčka, která s italským klubem Busto Arsizio dvakrát získala Pohár CEV.

Reklama

Související témata: