Hlavní obsah

Děčínští basketbalisté bojují dál na třech frontách

Děčín

Děčínští basketbalisté vstoupili do nového roku s vědomím, že je v nejbližší době čeká znovu účinkování na třech frontách, jako tomu bylo na podzim. A mají před sebou vesměs atraktivní duely, které naznačí jejich ambice pro finiš sezóny.

Foto: bkdecin.cz

Kouč děčínských basketbalistů Pavel Budínský v diskusi s křídelním hráčem Tomášem Pomikálkem.

Článek

V pátek 6. ledna se tým Děčína představí ve slovenském Komárně v rámci evropské pohárové soutěže Alpen Adria Cup. „Dostali jsme možnost startovat na této akci až na poslední chvíli, takže jsme nebyli organizačně, sportovně ani ekonomicky zcela připraveni. Najednou jsme přešli na režim se dvěma zápasy v týdnu a kromě ligy jsme hráli doma se soupeřem ze Slovinska a Slovenska, následovalo cestování do Slovinska a teď jedeme do Komárna," upřesnil děčínský trenér Pavel Budínský. „Kombinace dvou špičkových soutěží zabere spoustu energie i času, ale ničeho nelitujeme," podotkl kouč.

Pátek 13. ledna bude klíčovým dnem, co se týče Českého poháru. Děčínští hostí ve čtvrtfinále obhájce trofeje BK Pardubice. „Po dlouhé době nastoupíme v domácím poháru v děčínské hale, a navíc proti celku, který je letos ve vynikající formě. Půjde o postup do turnaje finálové čtyřky, což je velká motivace," vypíchl Budínský důležitost zápasu. Poražený z dvojice Děčín-Pardubice totiž ztratí naději na pohárový triumf, který je v současnosti pro oba týmy velkým lákadlem.

Do stěžejní fáze se blíží i Kooperativa NBL. A družstva bojují o co nejlepší výchozí pozici pro play off. Liga se rozdělí na první a druhou šestku, přičemž Děčínští by vzhledem k současným výsledkům měli startovat ve skupině A1.

„Nekoukáme na ostatní soupeře, kteří také usilují o elitní šestici. Pro nás je prioritní, že máme možnost atakovat špičku. Jsme obhájci ligového stříbra, a to je zavazující prvek. Nikdy si nemůžete být jistí, že úspěchy budou pokračovat. Jsme momentálně na třetím místě, ale za námi je tabulka nadupaná. Zpočátku toužilo po první šestce všech dvanáct ligových účastníků. To je správný přístup," dodal Budínský.

Reklama

Související témata: