Hlavní obsah

Detroit vyřadil Welschovo Milwaukee z play-off

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu splnili roli favorita a postoupili přes Milwaukee do druhého kola play-off NBA. Vítězové základní části ve středu tým Bucks, za který hraje jediný Čech v soutěži Jiří Welsch, deklasovali 122:93 a sérii vyhráli 4:1 na zápasy. Welsch v posledním utkání sezóny nastoupil na osm minut a zaznamenal dva body z trestných hodů, doskok a asistenci.

Článek

Svůj nejlepší zápas v kariéře v play-off prožil Richard Hamilton. Rozehrávač Detroitu, hrající s celoobličejovou maskou, nasázel hostům 40 bodů. Bucks se začali loučit se sezónou hned v první čtvrtině, v níž inkasovali 39 bodů a jeden úsek prohráli 2:21. Detroit ve čtyřech z pěti vzájemných zápasů nastřílel přes sto bodů, tolik bodů jako ve středu dali Pistons v play-off naposledy před 19 lety.

"Velmi se zlepšili v útoku, s minulými třemi, čtyřmi lety se to nedá srovnat," konstatoval nejlepší hráč Milwaukee Michael Redd, autor 23 bodů. "Dřív to byl tým, který hrál jen na své obranné polovině. Teď krutě trestají každou vaší chybu. Ale bude to obrana, co jim vyhraje titul," dodal Redd.

Cleveland krok od postupu

Pistons se v konferenčním semifinále utkají s vítězem série Cleveland -Washington, v níž se k postupovému mečbolu propracovali Cavaliers. Mužstvo z Ohia díky střele hvězdného LeBrona Jamese necelou sekundu před koncem prodloužení porazilo hosty z metropole 121:120 a vede 3:2 na zápasy. Jednadvacetiletý James zaznamenal celkem 45 bodů, jeho rival Gilbert Arenas o jeden bod méně.

James rozhodl zápas razantním průnikem kolem čtyř bránících hráčů podél koncové čáry. "Kdybych nosil boty číslo 18 nebo 19, asi bych se tam nevešel a nedokázal to. Mám ale šestnáctky, tak jsem měl u čáry dost místa," žertoval James, který se rehabilitoval za neúspěšný pokus o vítězný koš v konci normální hrací doby. "Mysleli jsme, že jsme to u čáry dobře zavřeli a odvedli dobrou práci," řekl k rozhodující akci Arenas. "Dokázal, že je velký hráč, udělal velkou věc z ničeho. Tohle by jen tak někdo nedal," vyjádřil se uznale i trenér Washingtonu Eddie Jordan.

Cleveland může rozhodnout o postupu v pátek v americké metropoli.

Play-off NBA
Východní konference - 5. zápasy
Cleveland - Washington 121:120 po prodloužení (stav série 3:2)
Detroit - Milwaukee 122:93 (konečný stav série 4:1)

Reklama

Související témata: