Hlavní obsah

Norsko - Maďarsko 31:28Norští házenkáři jsou poprvé v semifinále mistrovství světa

Albertville
Aktualizováno

Norští házenkáři jsou poprvé v semifinále mistrovství světa, ve čtvrtfinále porazili Maďarsko 31:28. Postoupili i domácí Francouzi, obhájci titulu zvítězili 33:30 nad Švédskem a jejich příštím soupeřem bude Slovinsko. Norský tým narazí v semifinále na Chorvatsko.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Radost nosrských házenkářů z postupu do semifinále MS.

Článek

Norové rozhodli zápas hraný v Albertville už v prvním poločase, po kterém měli sedmibrankový náskok. Maďaři přitom v osmifinále vyřadili olympijské vítěze z Dánska, proti Norům jim ale nepomohlo ani 11 gólů Gábora Császára.

Norští reprezentanti hráli semifinále i před rokem na evropském šampionátu, ale na medaili nedosáhli a skončili čtvrtí. Na mistrovství světa bylo dosud jejich nejlepším výsledkem šesté místo z roku 1958. O finále se utkají s Chorvatskem, které v dramatickém závěru zápasu se Španělskem udrželo nejtěsnější výhru 30:29.

Semifinále (Paříž):
Čtvrtek 26. ledna: 20:45 Francie - Slovinsko.
Pátek 27. ledna: 20:45 Norsko - Chorvatsko.

Francouzi sice prohráli se Švédskem první poločas, pak si ale před více než 28 tisíci diváků na vyprodaném stadionu v Lille vypracovali slibný tříbrankový náskok. Švédy vrátil do hry výborně chytající Mikael Appelgren, ale do vedení se dostali jen nakrátko. Závěr zápasu už opět ovládli vítězové tří ze čtyř předchozích šampionátů, sedmi proměněnými sedmičkami a celkově devíti góly se blýskl Kentin Mahé.

Také Slovinci budou usilovat o první medaili z MS, před čtyřmi lety na ni těsně nedosáhli. Po vyřazení obhájců stříbrných medailí z Kataru, nad kterými zvítězili 32:30, je však čeká čtvrteční duel s domácími favority.

Mistrovství světa házenkářů ve Francii - čtvrtfinále:
Norsko - Maďarsko 31:28 (17:10)
Francie - Švédsko 33:30 (15:16)
Slovinsko - Katar 32:30 (18:15)
Chorvatsko - Španělsko 30:29 (17:15)

Reklama

Související témata: