Hlavní obsah

Pohár nám nevyšel, ale v lize nic nevzdáváme, říká kapitán děčínských basketbalistů Houška

Děčín

V Českém poháru basketbalisté Děčína vypadli už ve čtvrtfinále a ztratili naději na zopakování loňské účasti ve finále. A jelikož skončili svoje účinkování i v evropském Alpen Adria Cupu, soustřeďují se výhradně na Kooperativa NBL, v níž obhajují stříbrné medaile z předešlých dvou let. „Nic nevzdáváme,“ říká kapitán týmu Jakub Houška v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jakub Houška.

Článek

Jak vidíte současnou situaci basketbalistů Děčína dvě kola před koncem základní části Kooperativa NBL?

Jsme v tabulce na třetím místě za druhými Pardubicemi. Kdybychom v nadcházejícím pondělním zápase vyhráli na jejich půdě, mohli bychom se k nim přiblížit na nejtěsnější bodový rozdíl. Nic nevzdáváme. Pardubice u nás vyhrály v Českém poháru, takže v lize toužíme po odvetě. Neskládáme zbraně, láká nás vítězství a bylo by špatné, pokud bychom to takhle neměli v hlavě.

Co může rozhodovat?

Pardubice mají letos hodně kvalitní tým a předvádějí to, co se od nich očekává. Každý souboj s nimi je o maličkostech, kdo získá neutrální a odražené míče. Klíčová bude úspěšnost střelby a doufám, že v tom budeme lepší.

Poté hostíte v severočeském derby Ústí nad Labem.

Je to atraktivní los. Týmu Ústí může jít ve zmíněném zápase ještě o první šestku tabulky, ale hlavně to bude šlágr sám o sobě. Věřím, že diváci uvidí zase suprový a kvalitní basketbal.

Jaká je nálada v děčínském týmu z pohledu kapitána?

Myslím, že dobrá a bojovná. Celkově vnímáme naše účinkování pozitivně. Pohybujeme se nahoře v tabulce a věřím, že naše výkony můžeme ještě vyšperkovat.

S čím pak půjdete do nadstavbové skupiny A1?

Čeká nás hodně práce. Utkají se celky jen z horní poloviny mezi sebou. Teprve pak z toho vzejde pořadí družstev pro výchozí pozici v play off.

Limitují vás zdravotní problémy?

Trošku jsem se trápil s kolenem, ale už se vracím do hry. V globále jsem vynechal jen dva zápasy, protože přes vánoce a na přelomu rok se moc nehrálo. Absolvuji třináctou sezónu a docela to jde.

Reklama

Související témata: