Hlavní obsah

Basketbalisté Miami a Clippers srovnali stav sérií

NEW

Basketbalisté Miami a Los Angeles Clippers vyhráli druhá utkání svých sérií druhého kola play-off NBA a srovnali stav na 1:1 na zápasy. Tým Heat doma na Floridě oplatil porážku z úvodního duelu New Jersey a ve středu zvítězil 111:89, Clippers převálcovali Phoenix na jeho palubovce 122:97.

Článek

Losangeleský celek se ve Phoenixu vrhl do útoku, už za šest minut vedl o čtrnáct bodů a jeho náskok - až na jedinou kratičkou výjimku - pak už neklesl z dvojciferných hodnot. Hosty střelecky táhla silná trojice Elton Brand, Cuttino Mobley, Sam Cassell, která se dohromady postarala o 73 bodů, naopak nejlepší hráč základní části Steve Nash marně zásoboval domácí basketbalisty přihrávkami.

Clippers dominovali především pod košem, kde získali prakticky dvojnásobné množství odražených míčů než soupeř. "Dnes nám to vyhráli vysocí hráči. V doskocích jsme dokázali skvěle využít naši výškovou převahu," řekl trenér vítězů Mike Dunleavy. Clippers budou mít v příštích dvou zápasech v pátek a v neděli výhodu domácího prostředí.

Také Miami vsadilo na bleskový start, který mu záhy vynesl bezpečné vedení 25:4. Dwyane Wade nastřílel v první čtvrtině sedmnáct bodů, jeho celkový součet se pak zastavil na čísle 31. Shaquille O'Neal měl sice tradiční problémy při střelbě trestných hodů, přesto přispěl 21 body.

"To byla asi nejlepší čtvrtina za celou sezónu," řekl kouč Miami Pat Riley o úvodní dvanáctiminutovce, kterou jeho tým vyhrál poměrem 41:19. "Právě to jsme potřebovali," dodal.

První zápas těchto klubů měl přitom zcela opačný průběh. Miami rychle prohrávalo, za poločas dostalo 64 bodů. "Prostě se tentokrát obrátily role," prohlásil hráč poražených Nets Richard Jefferson.

Play-off NBA - 2. kolo
Západní konference
Phoenix - Los Angeles Clippers 97:122 (stav série 1:1).
Východní konference
Miami - New Jersey 111:89 (stav série 1:1).

Reklama

Související témata: