Hlavní obsah

Stuttgart - Prostějov 3:0Volejbalistky Prostějova prohrály v Poháru CEV ve Stuttgartu

Stuttgart

Volejbalistky Prostějova prohrály v úvodním utkání třetího kola Poháru CEV ve Stuttgartu s druhým týmem německé ligy 0:3 po setech 16:25, 17:25 a 14:25. Českým mistryním se nepodařilo ani jednu sadu dovést do vyrovnanější koncovky. Hlavní oporou Stuttgartu byla česká smečařka Michaela Mlejnková, která si připsala 15 bodů.

Článek

Vítězky Německého poháru převyšovaly lídra české extraligy od úvodních míčů zejména tvrdým podáním. V průběhu celého utkání si připsaly 11 přímých bodů ze servisu oproti jedinému esu soupeře. Síla Stuttgartu byla také ve hře na síti. K precizní obraně přidaly domácí volejbalistky i vysokou úspěšnost útočných akcí.

Drtivou většinu prostějovských útoků zakončovaly Němka Emontsová a Kubánka Matienzová, která byla s 10 body nejproduktivnější hráčkou hostů.

Od poloviny druhého setu a stavu 11:11 diktovaly tempo pouze hráčky Stuttgartu, jejichž tlaku nestačily svěřenkyně trenéra Petera Gogy čelit. Utkání trvalo pouze 71 minut, odveta v Prostějově je na programu 22. února od 18:00.

3. kolo Poháru CEV volejbalistek - úvodní zápas:
MTV Stuttgart - Agel Prostějov 3:0 (16, 17, 14)
Nejvíce bodů Stuttgartu: Mlejnková 15, Sándorová 12, Van Daelenová 11.
Sestava a body Prostějova: Herelová 4, Hindriksenová 1, Matienzová 10, Trnková 2, Rodriguezová 5, Emontsová 9, libero Kovářová - Gambová 1, Frigová 2. Trenér: Goga.

Reklama

Související témata: