Hlavní obsah

Magic Johnson se pokusí nastartovat oživení trápících se Lakers

Los Angeles

Legendární Magic Johnson se pokusí nastartovat záchranu trápících se Los Angeles Lakers. V klubu, s nímž během kariéry získal pět titulů v NBA, se stal šéfem basketbalových operací. Sedmapadesátiletý Johnson pomáhal Lakers od ledna v roli poradce.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Bývalý basketbalista Magic Johnson (vpravo) během Utkání hvězd NBA. Vlevo je LeBron James.

Článek

Šéfka klubu Jeanie Bussová, jež Lakers vede spolu s bratrem Jimem od roku 2013, kdy zemřel jejich otec Jerry Buss, se však nyní rozhodla k radikálním krokům. Vedle povýšení klubové legendy do výkonné funkce totiž propustila generálního manažera Mitche Kupchaka a pozice zbavila i svého bratra, jenž byl viceprezidentem pro basketbalové operace.

Slavný klub prochází nejhorším obdobím v historii. V posledních třech sezonách nepostoupili šestnáctinásobní šampioni NBA do play off a vážně hrozí, že ve vyřazovacích bojích budou scházet i počtvrté v řadě. To se Lakers ještě nikdy nestalo.

Johnson odehrál za Lakers na pozici rozehrávače třináct sezon v letech 1979 až 1991. V roce 1991 jako první světově proslulý sportovec přiznal, že je HIV pozitivní, a přerušil kariéru. O rok později se ale ještě představil na olympijských hrách v Barceloně a s americkým Dream Teamem slavil zlato.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články