Hlavní obsah

Prostějov - Stuttgart 2:3Prostějov podlehl Stuttgartu i doma a v Poháru CEV končí

Prostějov

Volejbalistky Prostějova prohrály domácí odvetu 3. kola Poháru CEV se Stuttgartem 2:3 a po porážce 0:3 v úvodním duelu v Německu jejich cesta druhou nejvýznamnější evropskou klubovou soutěží skončila. Soupeř potřeboval k postupu uhrát na Hané dva sety a povedlo se mu to poté, co dvakrát odpověděl ziskem sady na vedení českých mistryň.

Článek

Prostějovu vyšel vstup do utkání, ale skóre se měnilo ve vlnách. Hanačky získaly bleskově náskok 5:0, který ale stejně rychle po nevynucených chybách ztratily. Klíčovým momentem úvodního dějství byla od stavu 12:12 sedmibodová šňůra, po níž už domácí bez větších komplikací uhrály koncovku.

V nasazeném tempu ale prostějovské volejbalistky nepokračovaly. Hráčky Stuttgartu zpřesnily kombinaci, v útoku se prosazovala maďarská smečařka Sándorová a úspěšnými zásahy se blýskla i česká smečařka Mlejnková. Bojovně naladěný domácí tým držel dlouho naději na zisk důležité sady, jenže v koncovce opět doplatil na několik herních výpadků i pokažených podání. Soupeř získal náskok 21:18 a už ho udržel.

Hráčky Prostějova se ještě jednou vzchopily ve třetím setu. V něm trenér Goga nasadil poprvé do hry i novou ofenzivní posilu Massovou z Kuby. I když domácí málem prohospodařily slibný náskok 23:18, vypjatou koncovku zvládly. Jejich naděje ale definitivně zhasla ve čtvrtém dějství, v němž dominovaly volejbalistky Stuttgartu a povolily soupeři uhrát jen sedmnáct bodů.

V závěrečném setu pak české mistryně s jistotou vyřazení odpadly. Nedokázaly čelit útočnému tlaku, soupeř získal vedení 7:1 a zápas dotáhl za 114 minut k vítězství.

3. kolo Poháru CEV volejbalistek - odveta:
Agel Prostějov - MTV Stuttgart 2:3 (19, -21, 22, -17, -9)
Rozhodčí: Onopas (Řec.), Sek (Pol.). Čas: 114 min. Diváci: 650. První utkání: 0:3. Postoupil Stuttgart.
Sestava a body Prostějova: Hindriksenová 4, Matienzová 10, Trnková 10, Rodriguezová 7, Emontsová 16, Herelová 7, libero Kovářová - Gambová, Frigová, Massová 5. Trenér: Goga.
Nejvíce bodů Stuttgartu: Sándorová 18, Mlejnková 10, Whitneyová 10.

Reklama

Související témata: