Hlavní obsah

Na brněnskou přehradu míří špičky beach volejbalu

BRNO

Teprve podruhé v historii se od 25. do 28.května se v České republice zastaví kolotoč prestižních turnajů v plážovém volejbale FIVB Challenger. V tomto termínu se v areálu Sokolské koupaliště na brněnské přehradě utká čtyřiadvacet párů.

Foto: United sport partners

Michal Bíza

Článek

"Šestnáct dvojic nominovala mezinárodní federace FIVB na základě bodových zisků z předchozích turnajů. Do jejího sídla dorazilo rekordních 81 přihlášek z pětadvaceti států," uvedl Jiří Bis z pořadatelské agentury.

Zbylých osm dvojic si musí právo startu v hlavní soutěži, která začíná v pátek, vybojovat v kvalifikaci, v níž startuje dvaatřicet dvojic. Kvalifikační boje se hrají na jednu porážku, hlavní soutěž pak na v plážovém volejbale obvyklé dvě porážky.

Organizátoři dopředu ohlásili účast brazilského páru, který by byl jistě velmi atraktivním soupeřem, ale s jeho účastí to nevypadá úplně růžově.

"Brazilci neměli dostatečný počet nasbíraných bodů k přímému zařazení do hlavní soutěže nebo kvalifikace, a tak požádali o udělení divoké karty. Samozřejmě by ji dostali, ale bohužel, u žádosti chybělo potřebné vyjádření jejich národní asociace, a tak jim FIVB nevyhověla. Stále však jednáme a snažíme se ještě toto rozhodnutí revokovat. Dobře víme, jakou kvalitu mohou Brazilci v beachvolejbalu nabídnout, a poprvé v historii bychom je rádi přivedli i na české kurty," vysvětluje Jiří Bis.

V Brně se představí také tři české týmy: Přemysl Kubala, Michal Bíza, mladíci Pavel Kolář, Martin Tichý a na základě tzv. divoké karty také loňští mistři republiky Josef a Petr Benešovi.

Celková dotace turnaje je 750 000 korun a vítězný pár si odnese šek na 4 800 amerických dolarů. Na všechny zápasy je vstup zdarma, finále je naplánováno na neděli 28.května od 16:30.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články