Hlavní obsah

Házenkářky prohrály ve Španělsku o sedm gólů

ELDA

České házenkářky prohrály ve Španělsku první zápas s domácí reprezentací o postup na mistrovství Evropy 24:31. Odveta je na programu za týden v neděli v Hodoníně a svěřenkyně Lubomíra Krejčíře v ní budou muset dohnat sedmibrankovou ztrátu, chtějí-li startovat na finálovém turnaji ve Švédsku.

Článek

Družstvo vykročilo do play off špatně, v Eldě rozhodl o výsledku prakticky už první poločas. České hráčky držely vyrovnané skóre jen pět minut do stavu 3:3, v následující "hluché" desetiminutovce inkasovaly šest gólů za sebou a Španělky nabyly jistotu. "V prvním poločase podaly holky bojácný a ustrašený výkon. Nedařilo se v obranných i útočných činnostech a udělali jsme patnáct chyb, což je strašně moc," řekl ČTK trenér Krejčíř.

Druhý poločas byl ze strany hostujícího družstva lepší, přesto domácí hráčky ještě skóre zvýraznily. "Spoléhali jsme na obranu, ale té se nedařilo, nepodržely nás ani brankářky. Individuálně byla nejlepší asi Vojtíšková, solidně zahrála Nevařilová, světlé okamžiky měla Kysučanová," vyjmenoval alespoň několik kladů Krejčíř. "Naše šance na postup se vysokou prohrou výrazně zmenšily, ale rozhodně to nevzdáme. Z pohárů víme, že smazat lze i ještě větší manko," dodal Krejčíř.

Španělsko - Česká republika 31:24 (16:11)
Sestava a branky ČR: Černá, Raníková - Nevařilová 2, Fabíková 2, Kysučanová 6/4, Knytlová, 5/2, Roubíková 3, Poláčková 1, Adámková, Šašková, Stuchlová, Simerská, Vojtíšková 3, Fleková 2.
Nejvíce branek Španělska: Ortuňová 10, Elesporuová 7.
Rozhodčí: Pozesnik, Repensek (oba Slovin.). Sedmimetrové hody: 13/10 - 7/6. Vyloučení: 4:6. Diváci: 2000.

Reklama