Hlavní obsah

Brazilští volejbalisté dominovali brněnskému challengeru

BRNO

Brazilská dvojice Rodrigo Monteiro - Hevaldo Moreira nezaváhala ani ve finálovém utkání ORCO FIVB Challengeru a porazila Švédský pár Simon Dahl - Stefan Gunnarsson 2-0 na sety. Zaplněný centrální kurt areálu Sokolské koupaliště viděl skvělý beachvolejbal plný bojovnosti a dlouhých výměn. Bratři Josef a Petr Benešové skončili na čtvrtém místě.

Foto: www.jiri-reichl.cz

Bratři Benešové (vpravo) v souboji s brazilským párem.

Článek

"Bylo to skvělé, lidi nás povzbuzovali a oplatili jsme jim to skvělou hrou. Některé výměny byly téměř zázračné, zejména, co všechno obě strany vybraly v poli," řekl po zápase šťastný Moreira. "Byli jsme poprvé v České republice a hodně se nám to tady líbilo," dodal hráč páru, který je pátým brazilským týmem.

V prvním setu právě Moreira zasmečoval ostře do diagonály aby se vyhnul vysokému bloku Gunnarssona a trefil do hlavy Simona Dahla. Ten si na chvíli vyžádal oddech a od té doby jakoby hrál o 30 procent hůře. "Byla to strašná rána, úplně se mi zatmělo před očima. Na Brazilce jsme neměli, byli prostě dobří. Je vidět, že mají hodně natrénováno," řekl hráč, který skončil na poslední olympiádě v Athénách na pátém místě.

Bratři Benešové nakonec čtvrtí

Právě Brazilci vyřadili v semifinále poslední český pár v turnaji bratry Josefa a Petra Benešovy. Ti navíc nestačili ani v utkání o třetí místo na kanadský pár Martin Reader, Jessi Lelliott a skončili tak na čtvrtém místě. Mladí Kanaďané je porazili 2-0 na sety. "Při těchto delších turnajích se projevuje náš vyšší věk také horší fyzička oproti mladým párům. Kdybychom hráli tak jako dneska v předchozích zápasech, tak jsme se do zápasu o třetí místo ani nedostali," řekl po zápase Josef Beneš.

"Hráli jsme tak na padesát procent toho, co hrajeme, když nejsme unavení. To je také důvod, proč nejezdíme na mnoho turnajů v České republice, ale soustředíme se na turnaje venku, které nám nabízejí daleko více těžších zápasů," doplnil Petr Beneš. S celkovým umístěním jsou však spokojeni. Kdyby nám to někdo řekl před startem, tak bychom to brali, ale jsme trošku smutní, což za chvilku přejde," dodal Josef Beneš.

Mladí Kanaďané, kteří si získali sympatie domácího publika byli z výsledku nadšení. "Je to náš první společný turnaj. Předtím jsme trénovali 4 měsíce v Brazílii a letěli jsme rovnou sem, takže jsme spokojeni. Objevili jsme nádherný areál a skvělé publikum, které rozumí volejbalu. Škoda jen, že se v přehradě nedá koupat. Hned bychom tam skočili," řekl Martin Reader. "Jo, skvělé publikum, trocha smůly v semifinále, kdy nám vítězství uniklo o balon, který skončil asi centimetr od lajny. A hlavně hezký holky," dodal Jessie Lelliottt.

Většina párů odjíždí z Brna rovnou do Záhřebu, kde kolotoč beachvolejbalových akcí pokračuje. Už ve středu začínají kvalifikační kola.

Reklama

Související témata: