Hlavní obsah

Nymburk povede izraelský trenér Kacurin

NYMBURK

Trenér Michal Ježdík končí po třech sezónách u nymburských basketbalistů, kteří v neděli potřetí za sebou vyhráli českou ligu. Na lavičce ho vystřídá izraelský kouč Muli Kacurin, který se s vedením klubu dohodl na dvouleté smlouvě. ČTK to v pondělí řekl ředitel nymburského celku Rudolf Šimeček.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Basketbalisty Nymburka povede od příští sezóny nový trenér.

Článek

Dvaapadesátiletý Kacurin trénoval například Maccabi Tel Aviv nebo polskou Vratislav, když hrála Evropskou ligu. "Je to opravdová osobnost a zkušený trenér. Důležité bylo, že on sám měl zájem do Nymburka jít. Nám se styl izraelského basketu líbí, proto jsme se rozhodli pro něj," uvedl Šimeček.

Ježdík působil v Nymburku tři sezóny a už v neděli po skončení pátého finálového souboje s Mlékárnou Kunín naznačil, že u týmu zřejmě skončí. "Tři roky strávené u jednoho týmu jsou myslím dost dlouhou dobou," uvedl Ježdík. V neděli tvrdil, že zatím neví, čemu se bude v budoucnu věnovat.

Čeští šampióni začnou přípravu na novou sezónu pod Kacurinovým vedením v polovině srpna. Předtím budou s napětím čekat na to, jestli získají právo hrát Pohár ULEB, který je po Evropské lize nejprestižnější klubovou soutěží. V posledních třech sezónách hrál Nymburk Ligu FIBA respektive Evropský pohár FIBA, který je o jednu kategorii níž.

Až v dalších týdnech se rozhodne o podobě nymburského týmu pro příští sezónu. Zatím je jisté, že v mužstvu zůstanou čeští hráči Pavel Beneš se Stanislavem Votroubkem a Srb Goran Savanovič. O ostatních hráčích se bude teprve jednat. "Hodně záležet bude právě také na názoru nového trenéra," dodal Šimeček.

Středočeši jednají také se svým bývalým hráčem Jiřím Zídkem, který by měl podle představ vedení mít v klubu na starosti mezinárodní vztahy, hráčské operace a zároveň zastávat funkci tiskového mluvčího. "Uzavřít bychom to chtěli tento týden," uvedl Šimeček.

Reklama

Související témata: